ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Службен гласник

Beeconomy

Влада на Р.Македонија

Моја - општина

Здружение на К.И на Р.М

  www.zki.org.mk

Народен правобранител

Skopjediem

Општина Неготино
Наредната недела две театарски комедии во Неготино PDF Print
There are no translations available.

    По повод одбележувањето на Светскиот ден на театарот, со финансиска поддршка на општина Неготино, во Центарот за култура “Ацо Ѓорчев” љубителите на театарот од нашиот град следната недела ќе имаат можност да проследат две одлични театрски комедии во изведба на театрите од Кавадарци и Куманово.
Најпрво во понеделник (26 март) на сцената во Центарот за култура “Ацо Ѓорчев” ќе биде одиграна претставата “Стјуардеси” во изведба на кавадаречкиот театар. Режисер на претставата е Диме Коцевски на текст на Марк Камолети. Покрај режисерската улога, Коцевски ќе понесе и голем товар од актерски аспект, а покрај него во претставата играат уште и Видан Станоев, Валентина Ѓорѓиева, Зорица Стефковска, Ребека Малиминовска, Никола Деков и Костадин Прокопов. Урнебесната комедија на Марк Камолети е еден од најпоставуваните текстови ширум светот, а уникатното режисерско гледање на Диме Коцевски и дава една сосема нова свежина, и прави чувство дека гледате сосема различна претстава која надополнета со неочекуваните сцени, специјалните гости и тиквешкиот дијалект кој провејува низ дел од сцените, засмејува до солзи. Почетокот на претставата е закажан за во 18.30 часот, а билетите по цена од 50 денари ќе се продаваат на билетарата на Центарот за култура “Ацо Ѓорчев”.
Претставата Бегај, еве ја жена ти (Па не баш) на кумановскиот театар “Трајко Прокопиев” во режија на Коле Ангеловски, на текст на Реј Куни неготинската публика ќе може да ја проследи во четврток 29 март со почеток во 20 часот во Центарот за култура “Ацо Ѓорчев”. Во претстават играат Горан Илиќ, Дубравка Киселички, Владо Дојчиновски, Кети Дончевска Илиќ, Александра Михајловска, Илија Струмениковски и давид Илиќ. Режисерот Коле Ангеловски во својата адаптација посегнува по англискиот хумор од текстот на Куни, давајќи му домашен шмек, локална географија и дијалект и ткае возбудлива и современа приказна за луѓе од нашето секојдневие кои случајноста ги става во мноштво невозможни и урнебесни ситуации, со низа неочекувани пресврти.
Општина Неготино ги поканува сите љубители на театарот да не ја пропуштат оваа одлична можност за театарско уживање и дружење со извонредните актери од двата театри.

Read more...
 
Општина Неготино продава парцели за изградба на објекти за индивидуално домување PDF Print
There are no translations available.

   Врз основа на усвоениот Детален урбанистички план Неготино за Урбана заедница 5, Урбан блок 5.1 КО Неготино од страна на Советот на општина Неготино, локалната самоуправа Неготино ја информира јавноста дека е објавена Објава за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на јавно наддавање, односно објавена е продажба на 4 градежни парцели со намена А1 за индивидуално домување. Станува збор за парцели со поединечна површина од 257 м2, потоа 252 м2, 376 и последната парцела е со површина од 437 м2, а сите заинтересирани физички и правни лица за нивно купување поднесуваат пријава за учество на јавното наддавање по електронски пат преку информацискиот систем поставен на интернет страницата www.gradezno-zemjiste.mk со доставување на банкарска гаранција. Почетната цена по метар квадратен за сите 4 парцели понудени на продажба изнесува 61 денар, а јавното наддавање ќе се одржи на 13-ти април, оваа година, со почеток од 10, 11, 12 и 13 часот за секоја парцела поединечно и истото ќе трае по 15 минути. Подетални информации за продажбата на парцелите сите заинтерсирани правни и физички лица можат да добијат на официјалната веб страна на општина Неготино www.negotino.gov.mk или кај стручните служби во локалната самоуправа.

 
Голема еко-акција во СОУ„Св. Кирил и Методиј“ во Неготино PDF Print
There are no translations available.

   Ниту неповолните временски услови не беа пречка учениците и вработените во СОУ„Св. Кирил и Методиј“ во соработка со вработените во ЈП„Комуналец“, а во координација со градоначалникот на општина Неготино Тони Делков,  да ја реализираат големата еко-акција која се спроведе во кругот на неготинското средно училиште. Како што информираше директорката на училиштето Менче Зафирова станува збор за активност која се одвива согласно годишната Програма за работа на училиштето, при што беше извршено засадување на 400 чемпреси обезбедени од ЈП„Македонски шуми“  кои се поставени во форма на заштитна ограда на училишниот двор, а паралелно вработени во неготински Комуналец со работна рака и поддршка од механизација извршија расчистување на сметот од училишниот двор и поблиската околина. Локалната самоуправа го обезбеди неопходниот геодетски премер кој ќе претставува основа за одвивање на идни вакви и слични активности, бидејќи според директорката Зафирова, акцииите за уредување на просторот околу училиштето ќе бидат присутни и во иднина, со намера за оформување на нова парковска површина, поставување урбана опрема и хортикултурно уредување на просторот.

Read more...
 
Денеска (20.03) ќе се одржи редовна седница на Советот на општината PDF Print
There are no translations available.

   Со почеток од 16,00 часот денеска (вторник 20.03) ќе се одржи 9-тата по ред седница на Советот на општина Неготино на која советниците ќе водат расправа по 9 точки од предложениот дневен ред за работа. Меѓу другото, ќе се разгледуваат годишниот план за вработување за 2019 година и Статутот на детската градинка Фемо Кулаков, предлог-одлуката за прифаќање на иницијативата за отпочнување постапка за изработка на Урбанистички план вон населено место со намена Г2 лесна и незагадувачка индустрија, како и предлог одлуката за прифаќање иницијатива за изработка на локална урбанистичка планска документација за стопански комплекс со намена Г2 лесна и незагадувачка индустрија на 2 катастарски парцели на територијата на општина Неготино. Советниците денеска ќе расправаа и по други прашања од делокругот на работата на Советот на општина Неготино.

 
Отворено со Вас – Отчет на градоначалникот на општина Неготино Тони Делков PDF Print
There are no translations available.

  Почитувани сограѓани! Пред Вас е електронската верзија на мојот Отчет насловен како Отворено со Вас. Преку оваа форма Ви овозможуваме да направите увид и да ги проследите реализираните проекти и активности во изминатиот период од моето стапување на функцијата градоначалник на општина Неготино.

 

 За да го превземете отчетот, кликнете на сликата или на следниот линк. (отчет)

 
ПРЕС: Отчет на градоначалникот Делков за реализираните проекти и активности во првите 100 дена PDF Print
There are no translations available.

Во духот на транспарентното работење, на одржаната прес-конференција градоначалникот на општина Неготино Тони Делков  информираше за неговото работење во првите 100 дена и потоа од неговиот мандат, за постигнувањата на општина Неготино, Советот на општината и општинската администрација. Во продолжение го пренесуваме интегралниот текст од одржаната прес-конференција.

ПОЧИТУВАНИ СОГРАЃАНИ!

ВО ОВА МОЕ ЈАВНО ОБРАЌАЊЕ САКАМ ДА ДАДАМ ЕДНА СЛИКА НА МОЕТО РАБОТЕЊЕ ВО ИЗМИНАТИОТ ПЕРИОД ОД СТАПУВАЊЕТО НА ФУНКЦИЈАТА ГРАДОНАЧАЛНИК, КАКО И ДА ДАДАМ ОДГОВОР НА НЕКОИ ПРАШАЊА КОИ СЕ ПРИСУТНИ ВО ЈАВНОСТА.

КАКО ПРВО, ЕДНАШ РЕКОВ ДЕКА НЕМА ДА ЗБОРУВАМ ЗА ЗАТЕКНАТИТЕ СОСТОЈБИ ВО ОПШТИНАТА ПО МОЕТО ДОАЃАЊЕ, ТОА ВЕРУВАМ ГРАЃАНИТЕ ДОБРО ГО ЗНААТ, А ЈАС ПАК УШТЕ ПОДОБРО БИДЕЈЌИ ЈА ВРШАМ ОВАА ОДГОВОРНА ФУНКЦИЈА.

НА ПОЧЕТОКОТ, ДРАГИ СОГРАЃАНИ, САКАМ ДА ИСКАЖАМ ЈАВНА БЛАГОДАРНОСТ ЗА БУДНОСТА СО КОЈА ГО СЛЕДИТЕ МОЕТО И РАБОТЕЊЕТО НА ОПШТИНА НЕГОТИНО, НЕКОГАШ СО ПОФАЛБИ, НЕКОГАШ СО КРИТИКИ, НО ЈАС БЕВ И СУМ ПОДГОТВЕН НА ТОА ИМАЈЌИ ПРЕДВИД ДЕКА ИЗВРШУВАМ ЈАВНА ФУНКЦИЈА. НЕКОИ КРИТИКУВААТ ОД ЛИЧНИ ПРИЧИНИ, НЕКОИ ОД ПОЛИТИЧКИ ПОБУДИ, НО ЈАС СУМ СЕКОГАШ ТУКА ЗА ГРАЃАНИТЕ КОИ СЕКОГАШ И ВО СЕКОЈА ПРИЛИКА ЌЕ НАИДАТ НА МОЕТО РАЗБИРАЊЕ ЗА НИВНИТЕ ПОТРЕБИ.

КАКО ИЛУСТРАЦИЈА НА ПРЕДХОДНО КАЖАНОТО, БИ САКАЛ ДА ИСТАКНАМ ДЕКА ОД СТАПУВАЊЕТО НА ФУНКЦИЈАТА ДО СЕГА НА РАЗГОВОР СУМ ПРИМИЛ НАД 1.000 ГРАЃАНИ КОИ ИЗРАЗИЛЕ ЖЕЛБА И ПОТРЕБА ОД ТОА, А НАЕДНО СЕКОЈДНЕВНО И ВО СЕКОЈА ПРИЛИКА СУМ ДОСТАПЕН ДА ОДВОЈАМ ВРЕМЕ И ДА РАЗГОВАРАМ СО СЕКОЈ ШТО ЌЕ ГО ПОБАРА ТОА ОД МЕНЕ, А ВПРОЧЕМ ГРАЃАНИТЕ ТОА НАЈДОБРО ГО ЗНААТ.

 

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 145