ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Пријави проблем

Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК)

Службен гласник

Моја - општина

Skopjediem

Beeconomy

Кодекс за административни службеници

Кодекс за административни службеници
Општина Неготино
МИНИСТЕРОТ ЈАНАКИЕСКИ ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА СЕЛОТО ТРЕМНИК PDF Печати
   Со цел за запознавање со текот на работите од втората фаза за изградба на фекална канализација, денеска во работна посета на село Тремник престојуваа  министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески и градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов, кои на лице место извршија увид како се одвиваат градежните активности. Министерот Јанакиески информираше дека станува збор за проект вреден околу 13.000.000 денари обезбедени од Министерството за транспорт и врски од Европската инвестициона банка преку проектот Водоснабдување и одведување на отпадни води, при што со реализацијата на истиот целото село ќе биде покриено со фекална мрежа, а ќе се гради и одводен колектор и прочистителна станица. Градоначалникот Апостолов истакна дека станува збор за изградбана примарна мрежа од 3 краци од кои 1 во должина од 1.269 метри е целосно изведен, а во моментов течат работите на останатите 2 краци во должина од 1.682 метри. Со проектот ќе се изгради и одводен колектор во должина од 2.304 метри, како и изведба на прочистителна станица која ќе биде предтретман за примарно прочистување на водата. Министерот Јанакиески и градоначалникот Апостолов додадоа дека работите кои ги изведува ГД Изгрев течат според утврдената динамика и се очекува целиот проект да биде завршен до крајот на месец септември.
Повеќе...
 
МАСКЕНБАЛ 2014 - НЕГОТИНО (ФОТОГАЛЕРИЈА) PDF Печати

 

Повеќе...
 
ПОСТАВЕНИ РЕКВИЗИТИ НА ДЕТСКОТО ИГРАЛИШТЕ КАЈ МУЗЕЈОТ ВО НЕГОТИНО PDF Печати
   Во рамките на заложбите на градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов и на локалната самоуправа за создавање што е можно поголем број катчиња за најмладите од градот и населените места, опрема и реквизити се поставени и на детското игралиште лоцирано во непосредна близина на градскиот Музеј. Колку за потсетување, вакви и слични реквизити се поставија на уште две локации – централното градско подрачје и детскиот забавен парк во населбата Саат-кула, а нивната  масовна посетеноста од страна на најмладите, говори дека станува збор за проект кој во потполност ги оправдува вложените средства. Меѓу другото, поставени се клупи, масички, нишалки со две седишта, лулашка со седиште, справа за одење со раце и многу други реквизити кои на најмладите им овозможуваат забава, а нивните повозрасни најблиски истакнуваат дека вакви пријатни и безбедни катчиња претставуваат одлични места каде што сите заедно можат во пријатна и релаксирана атмосфера да поминуваат дел од слободното време.
Повеќе...
 
СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ АПОСТОЛОВ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА КФВ БАНКА PDF Печати
   Во рамките на реализацијата на проектот што општина Неготино го спроведува со поддршка на Владата на Република Македонија и Германската КФВ банка за обнова и развој, а со единствена цел за подобрување на состојбите со водоснабдувањето, градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов оствари работна средба со претставници на консултантскиот тим на банката преку која се обезбедени средствата за спроведување на проектот. На средбата, градоначалникот Апостолов ги информираше соговорниците за досегашните активности кои локалната самоуправа во соработка со ЈП Комуналец ги има реализирано на терен, за изработката на проекти кои би биле финансирани во втората фаза од проектот, како и за динамиката на изведување на активностите во периодот што следува. Предходно, претставниците на консултантскиот тим престојуваа во локалното комунално претпријатие каде што за тековните активности беа информирани од страна на директорката Наташа Лазова.
Повеќе...
 
САНИРАНИ УДАРНИТЕ ДУПКИ НА ПОВЕЌЕ УЛИЦИ ВО НЕГОТИНО PDF Печати
   Врз основа на добиените сознанија од извршените теренски согледувања од страна на стручните служби при локалната самоуправа, како и пристигнатите сугестии од страна на населението, општина Неготино пристапи кон санирање на ударните дупки на повеќе улици во градот каде што е констатирана потреба од изведување градежни зафати. За таа цел беа ангажирани работници на градежното претпријатие Гранит кои интервенираа и извршија санација на ударните дупки на улиците 8-ми Ноември, Борис Кидрич, Првомајска и други улици во Неготино. Притоа, најпрво се изврши отстранување на стариот асвалт, чистење на просторот и поставување на нова асвалтна маса на местото на ударните дупки. Од локалната самоуправа се надеваат дека ќе се постигнат очекуваните цели од реализираните активности преку зголемена безбедност на сите учесници во сообраќајот, и тоа како на моторизираните граѓани, така и на пешаците.
Повеќе...
 
БЕТОНИРАН ДВОРОТ НА СЕМЕЈСТВОТО ИВАНОВИ ОД НЕГОТИНО PDF Печати
   За рекордно краток временски период беше реализирана иницијативата на градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов за комплетно уредување на дворното место на семејството Иванови од Неготино, при што е извршено бетонирање на споменатиот простор. Уредувањето на дворот се изврши со единствена цел да се овозможи непречено движење на медицинските колички во кои се сместени двете деца на Иванови – Драгица и Стефан кои боледуваат од церебрална парализа и се неподвижни, а токму движењето со количката им овозможува контакт со надворешниот свет. Најблиските на децата велат дека со уредувањето на дворното место, сега движењето на медицинските колички е занчително олеснето, што беше и основната цел при спроведувањето на ова хумана акција.
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 Следно > Крај >>

Лист 183 од 243