ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Пријави проблем

Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК)

Службен гласник

Моја - општина

Skopjediem

Beeconomy

Кодекс за административни службеници

Кодекс за административни службеници
Општина Неготино
НОВОГОДИШНА ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ВАНЧО АПОСТОЛОВ PDF Печати
   ПОЧИТУВАНИ ГРАЃАНИ НА ОПШТИНА НЕГОТИНО !
ДОЗВОЛЕТЕ МИ ОД МОЕ ИМЕ КАКО ГРАДОНАЧАЛНИК НА ОПШТИНА НЕГОТИНО И ОД ИМЕ НА ЛОКАЛНАТА САМОУППРАВА  ДА ВИ ПОСАКАМ ПРИЈАТНО И ВЕДРО РАСПОЛОЖЕНИЕ ЗА ВРЕМЕ НА ПРЕСТОЈНИТЕ ПРАЗНИЦИ !КАКО ОПШТИНА ВЛОЖИВМЕ МАКСИМАЛНИ НАПОРИ ЗА ДА ГО УКРАСИМЕ ГРАДОТ И ДА ДОЛОВИМЕ АТМОСФЕРА ДОСТОЈНА ЗА НОВОГОДИШНИТЕ И БОЖИКНИТЕ ПРАЗНИЦИ, А СЕКАКО СВОЈ ПРИДОНЕС ДАДОА И ГРАЃАНИТЕ КОИ УБАВАТА СЛИКА НА ГРАДОТ  ЈА НАДОПОЛНИЈА СО УКРАСУВАЊЕ НА СОПСТВЕНИТЕ ИНДИВИДУАЛНИ И  СТАНБЕНИ ОБЈЕКТИ ЗА ДОМУВАЊЕ !И ОВАА, КАКО И ПРЕДХОДНИТЕ ГОДИНИ, ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА ОРГАНИЗИРА ЗАЕДНИЧКИ ДОЧЕК НА НОВАТА ГОДИНА НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД ВО НЕГОТИНО СО АНГАЖИРАЊЕ НА ЕДЕН ОД НАЈПОЗНАТИТЕ ХРВАТСКИ ИЗВЕДУВАЧИ НА ЗАБАВНА МУЗИКА АЛЕН СЛАВИЦА, А СЕКАКО СВОЈ ПРИДОНЕС  ЗА СОЗДАВАЊЕ  ВЕСЕЛО РАСПОЛОЖЕНИЕ ЌЕ ИМААТ И ДВЕ ЛОКАЛНИ ГРУПИ ОД НАШИОТ ГРАД !ЈА КОРИСТАМ ОВАА ПРИЛИКА ДА УПАТАМ ЈАВЕН АПЕЛ ДО СИТЕ ГРАЃАНИ НА ОПШТИНА НЕГОТИНО, НО И ДО ГРАЃАНИТЕ ОД СОСЕДНИТЕ ОПШТИНИ, МАСОВНО ДА ПРИСУСТВУВААТ НА НОВОГОДИШНИОТ ДОЧЕК НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД И СИТЕ ЗАЕДНИЧКИ ВО ПОЗИТИВНА АТМОСФЕРА ДА ЈА ДОЧЕКАМЕ И ДА  СИ ЈА ЧЕСТИТАМЕ НОВАТА ГОДИНА !НА СИТЕ ГРАЃАНИТЕ КОИ СЕ ОДЛУЧИЛЕ НАЈЛУДАТА НОЌ ВО ГОДИНАТА ДА ЈА ДОЧЕКААТ ВО УГОСТИТЕЛСКИ ОБЈЕКТ ВО ЗЕМЈАВА ИЛИ ВО СТРАНСТВО, КАКО И НА ОНИЕ КОИ ВО ДРУШТВО НА НАЈБЛИСКИТЕ НОВАТА ГОДИНА ЌЕ СИ ЈА ЧЕСТИТААТ ВО ДОМАШНА АТМОСФЕРА ИМ ПОСАКУВАМ НОВОГОДИШНАТА НОЌ ДА ЈА ПОМИНАТ ВО ВЕСЕЛА И ПРИЈАТНА АТМОСФЕРА !НА КРАЈ, НА СИТЕ ГРАЃАНИ НА ОПШТИНА НЕГОТИНО ИМ ЈА ЧЕСТИТАМ НОВАТА ГОДИНА СО ЖЕЛБИ ЗА ДОБРО ЗДРАВЈЕ, МНОГУ СРЕЌА ВО ЖИВОТОТ И УСПЕХ НА ПРИИВАТЕН И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПЛАН !
 
НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА ДЕЧИЊАТА ОД ГРАДИНКАТА ,, ФЕМО КУЛАКОВ ,, PDF Печати
   Сите дечиња кои престојуваат во двата клона  Мајски цвет и Пролет при Детската градинка Фемо Кулаков од Неготино денеска добија новогодишни пакетчиња обезбедени со средства од општинскиот Буџет, а истите им ги врачи градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов заедно со вработени од локалната администрација. Дечињата не го криеја одушевувањето од посетата на ,, таткото на градот ,, се заблагодарија на подароците и за присутните изведоа пригодна програма преку која ги искажаа сопствените желби за тоа што тие очекуваат да им донесе Дедо Мраз за најлудата ноќ во годината. Градоначалникот Апостолов не го криеше задоволството од фактот што неговата посета и подароците предизвикаа радост кај децата, на сите нив и нивните воспитувачки и негувателки им ја честиташе Новата година во која им посака да имаат многу здравје, среќа и успех во учењето и работата.
Повеќе...
 
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ АПОСТОЛОВ НА СРЕДБА СО МИНИСТЕРОТ ЈАНАКИЕСКИ PDF Печати
   Градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов заедно со министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески и други официјални лица денеска присуствуваа на, по 45 години, стартот на градежните работи за ремонт на железничката делница од Ногаевци до Неготино на Коридорот 10. Вкупната цена на ремонтот на оваа делница во должина од 30.963 метри изнесува 9.399.755 евра обезбедени со заем од Европската банка за обнова и развој. По завршувањето на ремонтот на оваа делница за период од околу една година уште 31 километар од Коридорот 10 ќе биде функционален за брзини до 120 километри на час. Проните на стојалиштата во Ногаевци, Стоби и Црвени Брегови и во станиците Градско, Кукуречани и Криволак ќе бидат рекоснтруирани, а со проектот се планира реконструкција и на железничката станица во Неготино.
Повеќе...
 
ОПШТИНА НЕГОТИНО ДОДЕЛИ УШТЕ 21 ВАУЧЕР ЗА НОВОРОДЕНИ ДЕЦА PDF Печати
   На пригодна свеченост во општинската сала, градоначалникот на Општина Неготино Ванчо Апостолов на членови на 21 семејство кои во месеците ноември и декември имале принова им додели ваучери во вредност од 7.000 денари врз основа на донесената одлука од страна на Советот на општината за стимулирање на наталитетот и искоренување на ,, белата чума ,, на територијата на неготинска општина. Инаку, еднократната парична помош за новородено дете се доделува по вторпат, откако предходно за време празникот на општина Неготино беа доделени ваучери за 31 новородено бебе. Имајќи предвид дека на годишно ниво на територијата на општина Неготино се раѓаат околу 200 новороденчиња, од општинскиот Буџет се предвидени средства во висина од 1,5 милион денари.
Повеќе...
 
ПАКЕТЧИЊА ЗА ДЕЧИЊАТА ОД ИГРАЛНИТЕ ВО СЕЛАТА ВО ОПШТИНА НЕГОТИНО PDF Печати
   Градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов и вработени во општинската администрација  посетија 4 од вкупно 7-те игрални кои функционираат на територијата на општината  во кои престојуваат дечиња од предучилишна возраст до 5,5 години и кои овде ги стекнуваат основните знаења во пресрет на нивното поаѓање на училиште. Посетите беа искористени  градоначалникот Апостолов на дечињата да им ја честита Новата година со желби за добро здравје и успех во учењето притоа доделувајќи им од име на општината новогодишни пакетчиња, при што во игралната во Црвени Брегови истите ги добија 10, а во игралната во Војшанци 13 дечиња. Градоначалникот Апостолов исто така ги посети и новогодишни пакетчиња им додели и на по 20-тина дечиња кои престојуваат во игралните во Тимјаник и Долни Дисан.  Во знак на благодарност тие за посетителите во сите игрални беше изведена пригодна програма и на тој начин најмладите му се заблагодарија на градоначалникот за посетатата и подароците.
Повеќе...
 
ОПШТИНА НЕГОТИНО ПРОДАВА АТРАКТИВНИ ГРАДЕЖНИ ПАРЦЕЛИ PDF Печати
   Општина Неготино објави продажба, односно отуѓување на градежно земјиште по пат на електронско јавно наддавање  соспственост на РМ вон населено место за стопански комплекс на катастарска парцела 1.000 со намена за лесна индустрија и стоваришта и тоа вкупно 7 атрактивни парцели со почетна цена од 61 денар за метар кавдратен. Исто така, се продаваат и 3 градежни парцели во Урбан блок 5.1 во Неготино наменети за изградба на објекти за индивидуално домување со почетна цена од 373 денари за метар кавдратен, како и две градежни парцели во детален урбанистички план во Неготино за индивидуално домување со почетна цена од 61 денар за метар квадратен. Општината објави и продажба на една градежна парцела за домување во станбени згради и тоа една парцела со почетна цена од 680 денари за метар квадратен. Пријавите за учество на јавното наддавање можат да се достават до 23.01.2014 година на адреса на општина Неготино, а јавното наддавање ќе се одржи на 27.01.2014  во термините 9, 10, 11 и во 12 часот. Бидејќи станува збор за градежни локации со извонредно атрактивна местоположба во близина на автопатот и железничката пруга, од локалната самоуправа очекуваат голем интерес за нивна продажба.
 
<< Почеток < Пред 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 Следно > Крај >>

Лист 189 од 244