ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Пријави проблем

Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК)

Службен гласник

Моја - општина

Skopjediem

Beeconomy

Општина Неготино
НОВО ПОВЕЌЕНАМЕНСКО ИГРАЛИШТЕ И ГРАДСКИ ЗАБАВЕН ПАРК PDF Print
There are no translations available.

  Во присуство на заменик-претседателот на Владата на РМ и министер за финансии Зоран Ставрески, директорот на Агенцијата за млади и спорт Диме Спасов, градоначалникот на општина Неготино Пане Трајков и други гости, беше поставен камен-темелник и означен стартот на работите за изградба на ново повеќенаменско игралиште во населбата Саат-кула. Како што истакна директорот Спасов, станува збор за повеќенаменско игралиште кои се гради во рамките на проектот на Агенцијата за млади и спорт за изградба на 100 маалски игралишта на територијата на цела држава. Градоначалникот Трајков ја искористи приликата да информира дека во непосредна близина мошне скоро ќе започне изградбата на градски-забавен парк за што од Буџетот на општина Неготино ќе бидат издвоени средства во висина од 2,5 милиони денари, а  уште еден градски рекреативен парк ќе се гради и на ул ,, Фемо Кулаков ,, за чија изградба ќе бидат потребни 2 милиони денари општински буџетски пари.

Read more...
 
НЕГОТИНСКИТЕ МАТУРАНТИ ТАНЦУВАА ,, КВАДРИЛ ,, PDF Print
There are no translations available.

   Стотина матуранти од Средното општинско училиште ,, Св. Кирил и Методиј ,, од Неготино втора година по ред преку организирањето и учеството во пладневниот танц кој се одржа на градскиот плоштад, им се приклучија на своите врсници од Македонија и Европа кои по ист повод и во исто време танцуваа на различни локации. Во пригодното обраќање директорката на училиштето Маја Тефова истакна дека со оваа манифестација и со учеството на матурантите во неа се придонесува за воспоставување одлична соработка со сите оние кои во исто време беа вклучени во реализацијата на ,, матурскиот бал ,,. Честитки до матурантите чиј настап беше проследен од голем број граѓани упатија министерката за култура во Владата на РМ Елизабета Канчевска – Милевска и градоначалникот на општина Неготино Пане Трајков кој изрази надеж дека најголемиот дел од матурантите ќе го продолжат образованието на една од високо образовните институции во земјава, што за нив ќе значи ново животно искуство исполнето со желби за усовршување на нивните стручни познавања.

Read more...
 
ПРЕЗЕНТИРАНА ПП ОПРЕМА И ИЗЛОЖБА НА СЛИКИ PDF Print
There are no translations available.

   По повод Денот на професионалните и доброволните пожарникари на градскиот плоштад во Неготино во организација на Општинскиот противпожарен сојуз беше извршена презентација на противпожарна опрема и се поделија флаери со информативна содржина. Паралелно, беше отворена и изложба на слики на која со свои дела се претставија ученици од двете основни училишта од Неготино и од училиштето од Д.Капија. Во подготовката и спроведувањето на овие активности се вклучија повеќе правни и физички лица, а обраќање пред присутните имаше и градоначалникот на општина Неготино Пане Трајков кој ги поздрави активностите на противпожарните служби за превенција, подготвеност и гаснење на пожари. Комисијата составени од познати ликовни уметници од општината изврши избор на најдобрите ликовни творби и притоа додели две награди за трето место и по една награда за освоено второ и прво место.

Read more...
 
ЖИТЕЛИТЕ НА ЦРВЕНИ БРЕГОВИ ДОБИЈА ТЕХНОЛОШКА ВОДА PDF Print
There are no translations available.

   Во рамките на реализацијата на проектот за намалување на сиромаштијата во населените места во Македонија, со средства обезбедени од невладина организација на чие чело е Симон Поликарп – Џими, во село Црвени Брегови во употреба беше предаден систем со кој се обезбедува вода за наводнување на дворните површини и површините засадени со земјоделски култури. Популарниот Џими информираше дека за комплетното спроведување на проектот се потрошени средства во висина од 27.000 евра и притоа изрази надеж дека дополнително обезбедените количини вода за наводнување во многу ќе им го олеснат животот на локалните жители, пред се во делот на одгледувањето на земјоделски производи во нивните дворни места и други расположиви површини и нивен пласман на пазарите, со што пак ќе се придонесе за благо подобрување на нивниот стандард. На свеченоста на која присуствуваа голем број жители на селото, благодарност до донаторот со надеж за продолжување на соработката изразија  градоначалникот на општина Неготино Пане Трајков и претседателот на месната заедница Црвени Брегови Душко Дураков.

Read more...
 
ТРЕТО МЕСТО ЗА ГФК,, НЕГОТИНО ,, НА МЕЃУНАРОДЕН ТУРНИР PDF Print
There are no translations available.

   Одличен успех на младите фудбалери на Градскиот фудбалски клуб ,, Неготино ,, на меѓународниот турнир во фудбал што во периодот од 22 до 25 овој месец се одржа на спортските терени ,, Истатов ,, во Струмица. Благодарение на одличните игри кои ги прикажаа во текот на целиот турнир, на крајот неготинските фудбалери сосема заслужено го освоија третото место во исклучително силна конкуренција. Вклучувајќи го и натпреварот за третото место, фудбалерите на ГФК ,, Неготино ,, забележаа три победи, а за тренерот Зоран Недев посебно значајна е победата над екипата на ЦСКА од Софија. Фудбалерите и тренерот беа примени и од градоначалникот на општина Неготино Пане Трајков кој се задржа во краток разговор со нив интересирајќи се за случувањата на самиот турнир, им честита на освоеното одлично трето место и истакна дека како и досега, и во иднина во зависност од расположивите средства, општината ќе ги помага спортот и спортистите од општина Неготино.

 

 

Read more...
 
МЕЃУНАРОДНА СОРАБОТКА - ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА НЕГОТИНО ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ГРАДИШКА-РЕПУБЛИКА СРПСКА PDF Print
There are no translations available.

   Во терминот од 22 до 24 април 2011 година делегација од општина Неготино во состав: Јованка Камчева – член на Советот на општина Неготино, Александар Јованов – раководител на Одделението за правни и општи работи, Лилјана Нечева – советник во Одделението за урбанизам, комунални дејности и заштита на животната средина и Јане Мелов-возач оствари меѓународна соработка со општина Градишка-Република Српска по повод празникот „ 24 април, Ден на општина Градишка“.При оваа посета покрај учеството на нашата делегација во празнувањата на домаќинот, беа разменети и искуства во поглед на активностите на органите на локалната самоуправа на двете општини.Делегацијата на општина Неготино за време на целиот престој беше придружувана и од Начелникот на општина Градишка г-дин Никола Крагуљ.
 
<< Start < Prev 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Next > End >>

Page 192 of 205