ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Пријави проблем

Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК)

Службен гласник

Моја - општина

Skopjediem

Beeconomy

Општина Неготино
Се одржа вториот инфо ден за проектот „Заштита на водните ресурси со намалување на човековото влијание врз животната средина“ PDF Print
There are no translations available.

  Општина Неготино беше домаќин на вториот по ред информативен ден во рамките на проектот „Заштита на водните ресурси со намалување на човековото влијание врз животната средина“ од ИПА програмата за прекугранична соработка-проект кој заеднички се спроведува со водечкиот партнер општина Алмопија-Грција, комуналното претпријатие од Алмопија и ЈП Комуналец-Неготино.Како што истакна претседателот на Советот на општина Неготино Диме Витанов кој го отвори настанот, генерално проектот Wa_mbrella дава одговор на прашањето како можат локалните власти, а посебно органите на локалната самоуправа  со комуналните претпријатија да придонесат за заштита на биолошката разновидност и чуствителните еко-системи,  бидејќи со проектот се предлагаат мерки и активности во севкупниот пристап во управувањето со водите во општините Неготино и Алмопија со очекување заштитата на екосистемите да произлезе од интервенциите во три области и тоа наводнување, канализација и водоснабдување. Предложено е вкупното времетраење на проектот да биде 22 месеци, но веќе е најавена можноста и потребата од негово продолжување со цел планираните активности во целост да бидат реализирани. Пресек на проектните активности на општина Неготино и ЈП Комуналец направи проектниот менаџер на општина Неготино Лолита Ристова, додека проектниот менаџер на општина Алмопија Никос Цимас ги презентираше проектните активности на водечкиот партнер општина Алмопија и тамошното комунално претпријатие. Свои обраќања на информативниот ден имаа Влатко Трпески и Сашко Јорданов од Министерството за животна средина и просторно планирање, како и Љупка Димоска Зајков од секторот води. Активностите продолжуваат и во текот на утрешниот ден.

Read more...
 
Општина Неготино спроведува акција за заловување на кучиња скитници PDF Print
There are no translations available.

   Општина Неготино во соработка со Ветеринарната станица од нашиот град започна и во тек е акција за заловување на кучиња скитници кои потоа се носат во соодветните простории со кои располага Ветеринарната станица со услови за нивно сместување и третирање. Како што информираат службите кои се активни на терен, досега се заловени околу 20 кучиња од кои дел скитници, но има и такви кои имаат сопственици. Притоа, констатирано е дека поголемиот број од заловените кучиња се чипирани и нивните сопственици се познати, па поради нивната негрижа согласно законските прописи ќе бидат соодветно санкционирани. Токму затоа се апелира до сопствениците на кучиња да водат поголема грижа за нивните миленици и нивното движење, со што би се спречило нивно заловување и би се избегнала можноста за санкционирање.

 
Се врши санација на улицата „Борис Кидрич“ во должина од над 200 метри PDF Print
There are no translations available.

    Општина Неготино во соработка со Јавното претпријатие „Македонија пат“ веќе извесен период спроведува активности за комплетно санирање на над 200 метри од улицата „Борис Кидрич“ во нашиот град. Станува збор за една од најфрекветните улици во тој дел на Неготино, на потегот од Музејот кон Здравствениот дом, па токму затоа надлежните од локалната самоуправа одлучија да се пристапи кон санација на дел од оваа улица. Градежните работи се однесуваат на замена на коловозната покривка (засторот) по целата ширина на коловозот, а паралелно предвидено е да се нивелираат шахтите и решетките на овој потег од улицата „Борис Кидрич“. Се очекува работите комплетно да бидат завршени до крајот на тековниот месец.

Read more...
 
ПОКАНА за учество на информативни денови за одлучувачки тела - Општина Неготино PDF Print
There are no translations available.

  Почитувани, ни претставува особена чест и задоволство да Ве поканиме да присуствувате на двата информативни дена наменети за носители на одлуки на тема „Заштита на биодиверзитетот и човековото влијание во делот на загадувањето на отпадните води“ кои ќе се одржат на 2ри и 3ти октомври 2019, со почеток во 10:30 ч. во хотел Памела, општина Неготино. Регистрацијата на учесниците ќе започне во 10:00 ч.
Првиот инфо ден ќе биде отворен од страна на Градоначалникот на општината г – н Тони Делков и одговорните лица на проектот за општина Неготино и за општина Алмопиа, Грција. Понатаму, претставници на Министерството за животна средина и просторно планирање ќе је презентираат законската основа и моменталната состојба во државата од аспект на заштита на биодиверзитетот и управување со водите и отпадните води, а денот ќе се затвори со претставување на човековото влијание врз загадувањето на водите. Вториот инфо ден ќе биде отворен со презентација за значењето на пречистителните станици за секој град со проследување на видео од изградбата на постојните пречистителни станици во државата. Понатаму ќе бидат презентирани податоци за квалитетот на водите во државата и податоци од извршениот мониторинг на каналот за наводнување во Неготино и Тимјаничка (Неготинска ) Река. Вториот инфо ден ќе се затвори со посета на текот на реката со осврт на изведбата на колекторот и водоводната мрежа, испустите од канализација и сл.
Со цел подобра организација Ве молиме потврдете го Вашето присуство на 078-344-904 или на This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it најдоцна до 11:00 часот на 01 октомври 2019 година. Информативните денови се одржуваат во рамките на проектот ,,Заштита на водните ресурси со намалување на човековото влијание врз животната средина (”wa-mbrella). Проектот е финансиран во рамките на ЕУ инструментот за предпристапна помош (ИПА)  Програма ,,IPA 2014-2020 Cross-Border Cooperation (CBC) Programme Greece – Republic of North Macedonia”. Водечки партнер на проектот e  општина Алмопиа, Грција. Општина Неготино е  Партнер 2, Партнер 3 е Општинското Претпријатие за водовод и канализација на Алмопиа, Грцијa и партнер 4  е  ЈП ,,Комуналец“, Неготино.
Со надеж дека ќе ја прифатите нашата покана и ќе присуствувате на информативните денови, останувам со почит,     
Градоначалник, Тони Делков

 
О Г Л А С За оттуѓување на движни ствари сопственост на општина Неготино по пат на прибирање на најповолна понуда PDF Print
There are no translations available.

Градоначалникот на општина Неготино врз основа на член 50 став 1 точка 16 од Законот за локалната самоуправа („Службен весник на Република Македонија“ бр. 5/2002) и Одлука за отуѓување на движни ствари сопоственост на општина Неготино бр.08-420/9 од 30.08.2019 година („Службен гласник на општина Неготино“ бр.9/2019), објавува

О Г Л А С
За оттуѓување на движни ствари сопственост на општина Неготино
по пат на прибирање на најповолна понуда

     
1.Предмет на продажба се употребувани движни ствари – елементи од алуминиумски прозори и врати и радијатори од лиено железо користени за греење во општинската зграда со индивидуален систем на греење, поради замена на постоечките со нови и тоа
1.1 Отпадни елементи од
-Трокрилен прозор со 2 фиксни крила и еден на отварање дим. 304*172 -6 на број
-Трокрилен прозор со 2 фиксни крила и еден на отварање дим. 308*172 –13 на број-Влезна врата со дим. 310*306 –1 на број
-Портал со двокрилна врата дим. 355*270-1 на број
-Фиксен портал дим. 354*270 -3 на број
-Фиксен портал дим. 120*370 –1 на број
-Трокрилен прозор со 2 фиксни крила и еден на отварање дим. 200*278 –4 наа број
-Влезна врата двокрилна дим. 140*282 –2 на број
-Преграда со 6 фиксни елементи и крило врата дим. 280*278 –2 на број
-Преграда со 7 фиксни крила дим. 280*278 –2 на број

Read more...
 
Одбележана 28 годишнината од загинувањето на Јован Димитров PDF Print
There are no translations available.

  Денеска кога се навршуваат 28 години од загинувањето на нашиот сограѓанин Јован Димитров кој животот го загуби во воениот конфликт кој беснееше на просторот на поранешна Југославија пред неговото вечно почивалиште достојна почит му оддадоа неговите најблиски, роднини, пријатели и претставници на општина Неготино. До членовите на неговото семејство беше изразено најдлабоко сочувство за изгубениот млад живот, што претставува ненадоместлива загуба за најблиските и сите што го познаваа. Пред споменикот од страна на семејството, најблиските и пријателите беше положено свежо цвеќе со ветување дека и во иднина ќе продолжи негувањето на сеќавањата на прерано загинатиот Јован. Во негова чест, во организација на БК Неготино по 8 пат се одржа меморијалниот турнир во борење со учество на борачи од над 10 клубови од цела држава, а градоначалникот на општина Неготино кој е покровител на турнирот за најуспешните обезбеди пригодни награди и признанија.
 
Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 3 of 209