ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Пријави проблем

Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК)

Службен гласник

Моја - општина

Skopjediem

Beeconomy

Кодекс за административни службеници

Кодекс за административни службеници
Општина Неготино
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ АПОСТОЛОВ ВО ПОСЕТА НА АГЕНЦИЈАТА ЗА ЕНЕРГЕТИКА PDF Print
There are no translations available.

   Во просториите на Агенцијата за енергетика, Директорот Г-дин Гечевски Лазар одржа работна средба со Градоначалникот на Општина Неготино, Г-дин Ванчо Апостолов, на која му го врачи позитивното мислење по Предлог- Програмата за енергетска ефикасност. На работната средба беше разговарано за идните развојни планови и инвестиции во областа на обновливите извори на енергија и енергетската ефикасност во оваа Општина како и  потребата за поголема заедничка соработка во оваа област.

Read more...
 
ОПШТИНА НЕГОТИНО ГИ ПОПРАВИ ОШТЕТЕНИТЕ УЛИЦИ ВО ГРАДОТ PDF Print
There are no translations available.

   Во рамките на спроведувањето на годишната програма за комунални дејности локалната самоуправа Неготино  со сопствени средства во висина од 150.000 денари обезбедени од  општинскиот Буџет изврши поправка на ударните дупки и регистрираните оштетувања на повеќе улици во градот. Најнапред се изврши поправка на двете главни улици во градот – Маршал Тито и Партизанска, а потоа се продолжи со крпење на ударните дупки на улицата кај Здравствениот дом, двете основни општински училишта и други јавни установи, односно секаде каде што стручните служби детектирале потреба од такво нешто или пак самите граѓани до надлежните во локалната самоуправа алармирале дека има оштетувања на улиците каде што тие живеат. Во реализацијата на проектот беа вклучени и работници на ЈП Македонија пат и на локалното комунално претпријатие Комуналец.

Read more...
 
НА ПЛОШТАДОТ ВО НЕГОТИНО ПОСТАВЕНА ОПРЕМА ЗА ДЕТСКО ИГРАЛИШТЕ PDF Print
There are no translations available.

   Во рамките на спроведувањето на годишната програма за работа со средства во висина од 1.200.000 денари обебзедени од сопствениот Буџет општина Неготино започна со реализација на проект за поставување реквизити за детски игралишта на неколку локации во градот. Како што информираат од Службата за односи со јавност и медиуми при општината, реквизитите најпрво се поставени во централното подрачје на градскиот плоштад-едно од најфреквентните места во Неготино, и на задоволство на најмладите, и не само на нив, истите во текот на целиот ден и покрај високите температури беа исполнети со дечиња кои овде најдоа пред се безбедно и пријатно катче за поминување на слободното време во одмор, забава, другарување и релаксација. Посетителите имаат можност да уживаат во справата за одење со раце од дрвена конструкција, рачки и пожарникарска шипка, детска куќичка од дрвена конструкција со метални огради, 2 клупи и масичка, нишалка со две седишта, лулашка со седиште птичјо гнездо, платформа од дрвена конструкција со метална ограда и многу други реквизити кои се поставени на заштитен под од гумени панели наменет исклучително за детски игралишта. Предвидено е опрема за детско игралиште да биде поставена на уште 2 локации во Неготино.

Read more...
 
УНГАРСКИОТ АМБАСАДОР БЕНЦЕ ВО ПОСЕТА НА НЕГОТИНО PDF Print
There are no translations available.

   Во рамките на реализирањето на програмата за меѓународна соработка на локалната самоуправа, градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов го прими и се задржа во краток и конструктивен разговор со амбасадорот на Република Унгарија во Република Македонија Јожеф Бенце. На средбата Неговата Екселенција – амбасадорот Бенце од страна на домаќинот беше информиран за тековните активности во локалната самоуправа, за активностите што општината ги спроведува за решавање на долгогодишниот проблем со водоснабдувањето, како и за напорите за привлекување домашни и странски инвеститори со цел за отворање на нови производствени капацитети, а аналогно на тоа и нови работни места, при што беше промовирана и новата индустриска зона Неготино во близина на селото Црвени Брегови. Градоначалникот Апостолов и амбасадорот Бенце разговараа и за други прашања од делокругот на работата на локалната самоуправа Неготино.
 
ОПШТИНА НЕГОТИНО ДОБИ НОВО ВОЗИЛО И КОНТЕЈНЕРИ ЗА СОБИРАЊЕ НА СМЕТ PDF Print
There are no translations available.

   Градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов на директорката на ЈП Комуналец Наташа Лазова и ги предаде клучевите од новото набавено возило за собирање на сметот во руралните средини на подрачјето на општината, а локалното комунално претпријатие доби и 47 нови контејнери кои во зависност од направените проценки и бројот на жителите во селата  ќе бидат рамноправно распределени. Истите се добиени преку реализацијата на проектот ,, Управување со отпадот во руралните средини во општината ,,, при што возилото е набавено по цена од 4.472.000 денари, додека вредноста на 47-те контејнери за комунален и индустриски отпад од 1,1м3 изнесува 696.200 денари. Вкупните средства во висина од 5.360.000 денари беа обезбедени со подеднакво учество на Швајцарската агенција за развој и соработка и општина Неготино. Од локалната самоуправа очекуваат со набавката на возилото и контејнерите да се подобри јавната чистота во руралните средини и да имаме поздрава животна средина.

Read more...
 
ЦЕЛОСНО ИСЧИСТЕНИ НАНОСИТЕ НА МОСТОТ КАЈ СЕЛОТО ВОЈШАНЦИ, НЕГОТИНО PDF Print
There are no translations available.

   На иницијатива на градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов, а врс основа на достасаните реакции од месното население, искусниот алпинист Александар Василевски со асистенција на уште неколку негови колеги и со цела неопходна опрема, моторна пила и други реквизити извршија целосно расчистување на наносите од дрвја и друг материјал на носечките столбови на мостот кај селото Војшанци. Како што вели Василевски, големите дождови и надојдените води на реката Вардар придонесоа за создавање големи наноси кои претставуваа потенцијална опасност за оштетувања, покрај на едниот, и на останатите столбови од мостот. По 4-дневно работно ангажирање, наносите од дрвја и други материјали се комплетно отстранети , а еден дел е однесен од водите на Вардар, така што дојде до ослободување на столбовите и елиминирање на притисокот што врз нив го создаваа наносите.
Read more...
 
<< Start < Prev 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Next > End >>

Page 202 of 246