ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Пријави проблем

Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК)

Службен гласник

Моја - општина

Skopjediem

Beeconomy

Кодекс за административни службеници

Кодекс за административни службеници
Општина Неготино
,, ДЕН НА ВИНОТО ВРАНЕЦ ,, ВО НЕГОТИНО PDF Print
There are no translations available.

  И оваа година во рамките на одржувањето на Неделата на виното, во конаците на прекрасниот манастир Свети Ѓорѓи во Неготино се одржа манифестацијата ,, Ден на вранецот ,, на која со вина од оваа автохтона македонска сорта грозје се претставија повеќе винарии кои функционираат на подрачјето на општината. Учеснициите на манифестацијата, како и гостите од Италија, Бугарија и Словенија најпрво преку излагање на свештените лица од МПЦ Свети Атанасиј се запознаа со убавините на манастирот и неговиот историјат, а потоа сите заедно уживаат во дегустирањето на квалитетното и надалеку познатото македонско вино од сортата вранец.

Read more...
 
ВО НЕГОТИНО СЕ ОДРЖА ИЗЛОЖБА НА КОПАНИЧАРИ PDF Print
There are no translations available.

   Во организација на локалната самоуправа, градскиот Музеј и Здружението на занаетчии ,, Стари занаето ,, во изложбениот салон на Музејот на град Неготино се одржа традиционалната 9- та по ред изложба на копаничари. На изложбата со свои дела создавани од вредните раце на копаничарите во изминатиот период се претставија 15-тина копаничари од Здружението ,, Стари занаети, а овој пат изложбата имаше и интернационален карактер бидејќи на истата со свои дела се претставија и копаничари од Италија и Бугарија. Настанот беше проследен од голем број љубители на уметноста, а за заначењето на изложбата свое излагање имаше директорот на неготинскиот Музеј Петар Ризов.

Read more...
 
ВО НЕГОТИНО ИЗЛОЖБА НА СТРУЧНА ЗЕМЈОДЕЛСКА ЛИТЕРАТУРА PDF Print
There are no translations available.

   Во организација на локалната библиотека Страшо Пинџур и Музејот на град Неготино во изложбениот салон на неготинскиот Музеј е поставена изложба на стручна литература од областа на земјоделието при што посебен акцент е ставен на презентацијата на литературата посветена на лозарството,  имајќи предвид дека овој регион изобилува со плантажи под лозови насади. Во делот на изложената литература, организаторот ги издвојува оние за Хемијата на виното, Прецизно земјоделие, Развојот на растенијата и климатските промени, Земјоделието и животната средина и други. Изложбата се уште трае и истата можат да ја посетата сите заинтересирани, а посебно земјоделците од општина Неготино.
 
ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА ПЛОШТАД И УЛИЦИ ВО С. ВОЈШАНЦИ-НЕГОТИНО PDF Print
There are no translations available.

   На пригодна свеченост што беше организирана во центарот на селото, денеска во Војшанци започнаа работите околу реализацијата на проектот за изградба на плоштад и асфалтирање на улици во ова неготинско село. Градоначалникот Пане Трајков информираше дека целокупната изведба на работите чини 4.300.000 денари-средства обезбедени од Буџетот на општина Неготино, а во рамките на реализацијата на годишната програма за уредување на градежното земјиште во руралните средини. Со проектот се предвидува поплочување на овој простор со бехатон коцки и изградба на пристапни патеки, поставување на елементи за одмор и релаксација, а целиот простор ќе биде хортикултурно уреден. Паралелно, ќе се врши асфалтирање и на неколку улички кои водат до и од центарот на Војшанци.

Read more...
 
СЕ УРЕДУВА ЦЕНТАРОТ ВО С. КУРИЈА – НЕГОТИНО PDF Print
There are no translations available.

   Работници на градежното претпријатие Пер-инжинеринг ангажирани од страна на локалната самоуправа Неготино неколку денови по ред се ангажирани на изведување градежни активности за уредување на централното подрачје во неготинското село Курија. По извршеното рамнење на теренот, овој простор ќе биде поплочен со бехатон коцки и ќе бидат изградени патеки, по што ќе следува поставување на придружни елементи кои ќе служат за одмор и релаксација на месното население. Градежните работи кои ќе финишираат со уредување на центарот во Курија се очекува да завршат за десеттина денови, а за реализација на проектот од Буџетот на општина Неготино ќе бидат издвоени 1.000.000 денари.

Read more...
 
ВО НЕГОТИНО СЕ РЕАЛИЗИРА ПРОЕКТ ЗА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ PDF Print
There are no translations available.

Претставници на локалната самоуправа Неготино заедно со стручни лица ангажирани од страна на Центарот за развој на Вардарскиот плански регион и Центарот за енергетска ефикасност на Македонија – МАЦЕФ деновиве се порисутни на терен и вршат прибирање на податоци за состојбите со енергетската ефикасност во просториите на објектите на Општина Неготино, во образовните установи и во детските градинки. Собраните податоци ќе бидат искористени и вметнати во тригодишната програма за енергетска ефикасност и годишниот  Акционен план за нивна имплементација на територијата на општина Неготино.
 
<< Start < Prev 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Next > End >>

Page 210 of 246