ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Пријави проблем

Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК)

Службен гласник

Моја - општина

Skopjediem

Beeconomy

Кодекс за административни службеници

Кодекс за административни службеници
Општина Неготино
ДЕЛЕГАЦИЈА НА ГЕРМАНСКАТА БАНКА ЗА ОБНОВА И РАЗВОЈ ВО НЕГОТИНО PDF Печати

  Врз основа на договорот што локалната самоуправа Неготино го има потпишано со Германската банка за обнова и развој, а кој се однесува на обезбедување кредитни финансиски средства за решавање на долгогодишниот проблем со водоснабдувањето во градот и во дел од населените места, веќе извесен период во Неготино се работи на проект преку чија реализација се очекува да се обезбедат дополнителни количини вода за пиење. А токму со цел за изворно информирање за тоа како течат досегашните активности, градоначалникот на општина Неготино Пане Трајков го прими и разговараше со претставникот на Германската банка за обнова и развој Ад Саннен – тим лидер за давање консултантски услуги за институционално јакнење- Програма за водоснабдување и канализација во Република Македонија. На состанокот беа потенцирани досегашните активности, при што беше најавено дека мошне скоро ќе се стартува со првата фаза од проектот која предвидува замена на старите со автоматизирани водомери во домовите на неготинските домаќинства, додека во втората фаза комплетно ќе се реконструира водоводната мрежа, со што се верува дека ќе се обезбедат дополнителни количини квалитетна вода за пиење.

Повеќе...
 
ВО НЕГОТИНО СОСТАНОК НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ ОД ВПР PDF Печати

   По принципот на ротирање на местото на одржување на состаноците, Неготино и градоначалникот Пане Трајков беа домаќини на градоначалниците од Вардарскиот плански регион на средбата на која присуствуваше и директорот Александар Бузалков. На дневен ред пред првите луѓе на општините од Вардарскиот плански регион се најдоа 8 точки за расправа. Меѓу другото, на работниот состанок беше донесена одлука за реализацијата на проектот,, Меѓуопштинска соработка за енергетска ефикасност преку чија реализација се очекува да се заштедат ограничени енергетски ресурси на локално ниво, а се донесе и одлука за спроведување и на проектот ,, Мрежа за инклузивен развој на Вардарскиот пласнки регион ,,. Пред градоначалниците беше презентирана, разгледана и усвоена и територијалната анализа и вредносен синџир на трпезното грозје во Вардарскиот плански регион.

Повеќе...
 
НЕГОТИНЦИ ЈА ЗАСАДИЈА СВОЈАТА ИДНИНА ВО ПРЖДЕВО PDF Печати

   Стотици граѓани на општина Неготино, ученици од средното и двете општински училишта, вработени во локалната самоуправа и во други јавни установи зедоа активно учество во акцијата Ден на дрвото – засади ја својата иднина што годинава се реализираше на местото викано Прждево. На површина од 10 хектари се засадија околу 40.000 багремови садници обезбедени од подружницата на ЈП Македоноски шуми во Демир Капија. Во акцијата се вклучија и државниот секретар во Министерството за одбрана Петар Есмеров и градоначалникот на општина Неготино кои не го криеја задоволството од масовноста при вклучувањето во оваа акција која  ќе придонесе за подобрување на еколошкиот амбиент, како во општината, така и на територијата на целата држава.

Повеќе...
 
ОБЈАВА 04/2012 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во општина Неготино PDF Печати

Објава бр.4 Неготино за продажба на градежно земјиште

Исправка согласно Законот за Градежно земјиште

Исправка на Објава бр.4 Неготино за продажба на градежно земјиште

 
СВЕЧЕНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА НЕГОТИНО PDF Печати

  По повод 68-годишнината од ослободувањето на Неготино, како и секоја, така и оваа година се одржа свечената седница на Советот на општина Неготино која ја отвори и водеше претседателот Сашо Николов. На седницата пригодно обраќање во кое се осврна за развојот и растежот на градот, како и за реализаните проекти во периодот помеѓу двата празника имаше градоначалникот на општина Неготино Пане Трајков, а исто така присутните преку аудио-видео материјал имаа можност да се информираат за реализираните проекти и активности на локалната самоуправа во изминатиот едногодишен период. Свое обраќање во кое ги искажаа желбите за уште позабрзан развој на општината имаа првите луѓе на збратимените општини Неготино – Република Србија и Попово – Република Бугарија, а честитка пристигна и од началникот на општина Градишка – Република Српска. На свечената седница на Советот на општината беа доделени наградите и признанијата по повод празникот 8- ми Ноември, а седницата заврши со богата културно-уметничка програма.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 Следно > Крај >>

Лист 214 од 246