ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Пријави проблем

Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК)

Службен гласник

Моја - општина

Skopjediem

Beeconomy

Кодекс за административни службеници

Кодекс за административни службеници
Општина Неготино
АСФАЛТИРАНИ УЛИЦА И МОСТОТ НА ТИМЈАНИЧКА РЕКА ВО НЕГОТИНО PDF Печати

  Во рамки на спроведувањето на годишната Програма за уредување на градежното земјиште на подрачјето на општина Неготино, работници на градежното претпријатие Градба промет ги изведоа финалните работи во делот на асфалтирањето на улицата која ги спојува двата дела од градот и  мостот на Тимјаничка река. Притоа, извршено е асфалтирање на улицата пред и после мостот во должина од над 100 метри, како и асфалтирање на самиот мост. За изведување на комплетните работи околу изградбата на мостото и спроведувањето на асфалтерските работи од Буџетот на општина Неготино беа издвоени средства во висина од 10 милиони денари. Се очекува, со ставањето на мостот и на улицата во функција да се зголеми фреквентноста на оваа обиколница околу градот, со што пак би требало да дојде до растеретување на сообраќајниот метеж во централното градско подрачје.

Повеќе...
 
НЕГОТИНЕЦОТ ЃОРЃИЕВ ЕВРОПСКИ ВИЦЕ-ПРВАК ВО КИК-БОКС PDF Печати

  Одличен успех на младиот неготинец Димитар Ѓорѓиев на штотуку завршеното Европско првенство во кик – бокс што се одржа во Букурешт – Република Романија. Во исклучително силна конкуренција, во категоријата до 74 килограми Ѓорѓиев го освои второто место со што стана европски вице – првак во оваа категорија. Ѓорѓиев не и непознат на пошироката спортска јавност во Македонија, бидејќи тој е и актуелен светски првак во категоријата до 71 килограм од последното Светско првенство во кик – бокс. По повод постигнатиот спортски успех, тој беше примен од градоначалникот на општина Неготино Пане Трајков кој му честиташе на постигнатите резултати, а Ѓорѓиев се заблагодари на континуираната поддршка што за своите настапи ја добива од локалната самоуправа.

Повеќе...
 
ОБЈАВА 05/2012 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во општина Неготино PDF Печати
Објава бр.5 Неготино за продажба на градежно земјиште
 
ДЕЛЕГАЦИЈА НА ГЕРМАНСКАТА БАНКА ЗА ОБНОВА И РАЗВОЈ ВО НЕГОТИНО PDF Печати

  Врз основа на договорот што локалната самоуправа Неготино го има потпишано со Германската банка за обнова и развој, а кој се однесува на обезбедување кредитни финансиски средства за решавање на долгогодишниот проблем со водоснабдувањето во градот и во дел од населените места, веќе извесен период во Неготино се работи на проект преку чија реализација се очекува да се обезбедат дополнителни количини вода за пиење. А токму со цел за изворно информирање за тоа како течат досегашните активности, градоначалникот на општина Неготино Пане Трајков го прими и разговараше со претставникот на Германската банка за обнова и развој Ад Саннен – тим лидер за давање консултантски услуги за институционално јакнење- Програма за водоснабдување и канализација во Република Македонија. На состанокот беа потенцирани досегашните активности, при што беше најавено дека мошне скоро ќе се стартува со првата фаза од проектот која предвидува замена на старите со автоматизирани водомери во домовите на неготинските домаќинства, додека во втората фаза комплетно ќе се реконструира водоводната мрежа, со што се верува дека ќе се обезбедат дополнителни количини квалитетна вода за пиење.

Повеќе...
 
ВО НЕГОТИНО СОСТАНОК НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ ОД ВПР PDF Печати

   По принципот на ротирање на местото на одржување на состаноците, Неготино и градоначалникот Пане Трајков беа домаќини на градоначалниците од Вардарскиот плански регион на средбата на која присуствуваше и директорот Александар Бузалков. На дневен ред пред првите луѓе на општините од Вардарскиот плански регион се најдоа 8 точки за расправа. Меѓу другото, на работниот состанок беше донесена одлука за реализацијата на проектот,, Меѓуопштинска соработка за енергетска ефикасност преку чија реализација се очекува да се заштедат ограничени енергетски ресурси на локално ниво, а се донесе и одлука за спроведување и на проектот ,, Мрежа за инклузивен развој на Вардарскиот пласнки регион ,,. Пред градоначалниците беше презентирана, разгледана и усвоена и територијалната анализа и вредносен синџир на трпезното грозје во Вардарскиот плански регион.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 Следно > Крај >>

Лист 219 од 252