ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Пријави проблем

Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК)

Службен гласник

Моја - општина

Skopjediem

Beeconomy

Кодекс за административни службеници

Кодекс за административни службеници
Општина Неготино
ВЕСЕЛО И РАЗИГРАНО ДОЧЕКАНА НОВАТА 2012 ГОДИНА PDF Печати

  Трета година по ред во организација на локалната самоуправа на градскиот плоштад во Неготино беше организиран заеднички дочек на Новата 2012-та година. Невообичаено пријатното време за овој период од годината придонесе голем број сограѓани да се одлучат и најлудата ноќ да ја дочекаат на градскиот плоштад. За одличната атмосфера и доброто расположение на присутните со својот настап се погрижија Младен Ничиќ, Александар Петров, групата Чардак, Антигона бенд, а како главна sвезда на вечерта настапи и го подигна расположението на присутните нашата позната естрадна уметница Блага Петреска-Кондратенко. Присутните на дочекот на Новата година имаа можност да ги користат угостителските услуги кои им беа на располагање, а благодарение на одличната атмосфера што се создаде, за време организираниот дочек за цело време беше весело и разиграно. Исто така, одлична атмосфера имаше и во бројните угостителски објекти во градот во кои и овој пат беше организиран заеднички дочек на Новата 2012-та година. Самата прослава помина беспрекорно и без ниту еден регистриран инцидент.

Повеќе...
 
ПРЕТСТАВНИЦИ НА СРЕДНОШКОЛСКИОТ ЕКО-ОДБОР НА СРЕДБА СО ГРАДОНАЧАЛНИКИОТ ТРАЈКОВ PDF Печати

   Градоначалникот на општина Неготино Пане Трајков изврши прием и оствари работна средба со дел од претставниците на еко-одборот при Средното општинско училиште ,, Св. Кирил и Методиј ,, предводени од професорката и координатор Марика Ѓорѓиева и директорката Маја Тефова. Посетителите го информираа градоначалникот Трајков за активностите кои се реализираат во рамките на спроведувањето на Програмата ,, Интеграција на еколошката едукација во Македонскиот образовен систем ,, која се спроведува со поддршка од ресорното Министерство за образование и наука. Претставниците на еко-одборот информираа и за придонесот во практикувањето на екологијата низ наставниот процес, влијанието врз еколошката свест на учениците, како и за еко-акциите кои досега се реализирале, но и за оние што ќе се спроведат во иднина.

Повеќе...
 
НОВ ПРОЕКТ НА USAID ВО ПОВАРДАРИЕТО PDF Печати

  УСАИД во Повардарието започна нов проект за мали и микро претпријатија кој ќе го поддржува растот на претприемачите, сопствениците на мали и микро фирми и тоа преку размена на искуства, консултантство о поддржка за извоз и инвестиции. Како што беше потенцирано на неговата промоција во Кавадарци, проектот е уникатна можност за добивање обука и практични знаења, услуги за поддршка на бизниси и финансиски капитал, сето тоа насочено кон стимулирање повисока стапка на раст и создавање нови работни места во секторот за мали и микро претпријатија.

Повеќе...
 
ПРЕТСТАВНИЦИ НА KFV БАНКАТА ВО ПОСЕТА НА НЕГОТИНО PDF Печати

   Делегација на Германската KFV банка за обнова и развој предводена од проектниот менаџер Роза Екле престојуваше во работна посета на општина Неготино при што оствари работна средба со градоначалникот Пане Трајков , претставници на локалното комунално претпријатие Комуналец и општинската администрација и на лице место се запозна со актуелните состојби во делот на водоснабдувањето на подрачјето на општината. Колку за потсетување, пред извесен период беше потпишан договорот за финансирање за реализација на проектот ,, Водовод и канализација – фаза 1 ,, со кој на неготинското комунално претпријатие му беа одобрени средства во износ од 249.569 евра со рок на отплата од 28 години, грејс период од 10 години и годишната каматна стапка од само 2 отсто.

Повеќе...
 
ЗАВРШЕН НАСТАН ПО ПОВОД ПРОЕКТОТ - ЕФИКАСНО СПРОВЕДУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА АНТИДИСКРИМИНАЦИЈА PDF Печати

  Општина Неготино во соработка со МТСП и Британски Совет го спроведуваше проектот – Ефикасно спроведуваење на Законот за заштита и спречување на дискриминација , кој имаше за цел запознавање на јавноста со овој Закон и подигање на свеста за заштитата на човековите права и почитувањење на различностите.
По успешната реализација на проектот кој се спроведуваше во 12 општини во Р. Македонија , МТСП организираше завршен настан во просториите на Влада на РМ на кој беа поканети градоначалниците на 12 –те општини , и на кој Министерот за труд и социјална политика им додели на Градоначалниците Сертификат за општини без дискриминација.

Повеќе...
 
ДИПЛОМИ ЗА ЗАВРШЕНА ОБУКА ВО РАБОТНИЧКИ УНИВЕРЗИТЕТ PDF Печати

  Градоначалникот на општина Неготино Пане Трајков и директорот на Работничкиот универзитет Коста Солаков на посетителите кои успешно ја завршија обуката за компјутери и странски јазици  им врачија дипломи. Станува збор за реализација на проектот Стручна квалификација – предуслов за подобра перспектива во чие спроведување учество зедоа 100 кандидати од општина Неготино кои предходно се пријавија по распишаниот оглас од страна на локалната самоуправа. Кандидатите кои ја следеа наставата беа поделени во 10 групи и тоа по информатика 5 групи со по 8 учесници, англиски јазик 4 групи со по 13 кандидати, додека францускиот јазик го изучуваше една група од 8 кандидати. Проектот беше финансиран со средства од Буџетот на општина Неготино во висина од 300.000 денари, а градоначалникот Трајков најави дека доколку во буџетот за наредната година се предвидат средства, реализација на уште еден ваков проект може да се очекува и во 2012 година.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Следно > Крај >>

Лист 222 од 243