ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Службен гласник

Beeconomy

Влада на Р.Македонија

Моја - општина

Здружение на К.И на Р.М

  www.zki.org.mk

Народен правобранител

Skopjediem

Општина Неготино
Оглас за поднесување кандидатури за награди и признанија по повод 8-ми Ноември PDF Print
There are no translations available.

    Од денеска 9-ти октомври започна да тече и до 23-ти октомври  оваа година трае рокот за поднесување кандидатури за добитници на наградата и признанијата по повод празникот на општина Неготино-8-ми Ноември. Општина Неготино го објави огласот за пријавување на кандидатури за добитници на највисоките општински награди и признанија кои се доделуваат по повод празникот на општината 8-ми Ноември-Денот на ослободувањето на Неготино. Наградата и признанијата се доделуваат секоја година како израз на највисоко општинско признание што се доделува за посебни постигнувања во одредени области на поединци и институции од општината. Според одлуката, наградата и признанијата по повод 8-ми Ноември се доделуваат на поединци, претпријатија и други организации, установи, здруженија на граѓани и заедници чии дела, односно резултати во работењето и дејствувањето, придонесле за нивна лична и афирмација на општина Неготино. Право на поднесување на кандидатури за добитници на наградата и признанијата имаат сите заинтересирани граѓани, претпријатија, установи, здруженија, месни заедници и групи граѓани, а крајниот рок за доставување предлози до архивата на општина Неготино е вторник 23-ти октомври. Пристигнатите предлози најпрво ќе ги разгледа Комисијата за награди и признанија при општинскиот совет, а конечната одлука за добитниците ја донесуваат советниците во Советот на општина Неготино. Наградите и признанијата на добитниците градоначалникот на општина Неготино Тони Делков ќе им ги додели на свечената седница која ќе се одржи во четврток на 8-ми Ноември - Денот на ослободувањето на нашиот град.
Read more...
 
Во Неготино бројни активности по повод Денот на Европската соработка PDF Print
There are no translations available.

  Облечени во маички обезбедени од Министерството за локална самоуправа со логото „Заедно ја сликаме иднината“, стотина учесници од општина Неготино годинава по 7-ми пат со бројни активности спроведени на различни локациии на отворен простор со поддршка на ИНТЕРЕЕГ-ИПА-ЦБЦ програмата и Министерството за локална самоуправа го одбележаа „Денот на Европската соработка“. Активностите започнаа на поставените промотивни штандови пред општина Неготино со дистрибуирање на флаери со информации за достапните фондови на ЕУ во различни области и делење на разни промотивни материјали од предходно реализирани проекти од ИПА програмата за прекугранична соработка со Грција, а паралелно работници на ЈКП„Комуналец“ во паркот до зградата на локалната самоуправа и централното градско подрачје ја спроведоа еколошката акција „Заедно до почист град“. Под мотото „Пееме за Европа“ мобилната пеачка група од ООУ„Гоце Делчев“ имаше свои изведби во дворот на училиштето, а настап имаа и пред зградата на општина Неготино, Здружението „Порака“ и СОУ„Св. Кирил и Методиј“. Групата пак од неготинската гимназија настапи со изведба на интересна кратка кореографија со песни на македонски и англиски јазик и сликаа во дворот на училиштето под мотото „Креативност до Европска соработка“. Денот на Европската соработка се одбележа и во Здружението на лица со посебни потреби „Порака“ со организирање на креативна работилница на ракотворби, при што исто како и учесниците во гимназијата и тие беа посетени од мобилната пеачка група од ООУ„Гоце Делчев“. Пчеларското здружение „Неготински мед“ водејќи се под мотото „Преку соработка до развиено пчеларство со Европски стандарди“ изведе практична примена на мобилна показна опрема за пчеларство на две локации- во просториите на Здружението и во пчелниот парк во село Вешје. Настанот кој беше од отворен карактер  и се спроведе во периодот од 10 до 12 часот беше проследен од голем број заинтересирани граѓани од општина Неготино.

Read more...
 
Прием кај градоначалникот Делков по повод Светскиот ден на учителите PDF Print
There are no translations available.

  Денешниот ден 5 Октомври се одбележува како Светски ден на учителите кој од 1966 година го чествуват просветните работници во целиот свет, а во Република Македонија се одбележува од 1995 г. Целта на овој ден е да се мобилизира поддршката за учителите како еден вид на признание и вреднување на нивниот придонес во едукацијата и развојот на учениците. По тој повод, градоначалникот на општина Неготино Тони Делков прими делегација составена од просветни работници од средното и двете основни училишта од нашиот град искористувајќи ја можноста на сите учители да им го честита празникот со желби за успешна и плодна работа, а наедно апелираше раководните лица и просветните работници да дадат сопствен придонес при изработката на годишните програми за работа на општина Неготино во делот на образованието за следната 2019 година.

Read more...
 
Европски ден на соработка во општина Неготино PDF Print
There are no translations available.

    Годинава по 7-ми пат се одбележува Европскиот Ден на соработка со поддршка од ИНТЕРЕЕГ-ИПА ЦБЦ програмата и Министерството за локална самоуправа. За оваа цел, општина Неготино е вклучена во промотивната кампања по повод Европскиот ден со различни активности кои ќе се одвиваат на отворен простор. Настаните ќе се случуваат во петок на 5-ти Октомври во периодот од 10 до 12 часот на различни локации, а учество во истите ќе земат Општина Неготино, ЈКП Комуналец, ОСУ Св. Кирил и Методиј, ООУ Гоце Делчев,  Здружение на лица со посебни потреби Порака и Пчеларското здружение Неготински мед. Во рамките на активностите, општина Неготино преку промотивен штанд пред зградата на локалната самоуправа ќе дистрибуира флаери со информации за достапните фондови на ЕУ во разни области, а ќе се поделат и промотивни материјали од предходно реализирани проекти од ИПА програмата за прекугранична соработка со Грција. Комуналец ќе спроведе акција „Заедно до почист град“, во ООУ Гоце Делчев настап ќе има мобилна пеачка група кои ќе ги посетат и останатите групи вклучени во активностите, групата од ОСУ Св. Кирил и Методиј ќе настапи низ „Креативност до Европска соработка“ во дворот на гимназијата, од Порака ќе учествуваат со креативна работилница на ракотворби, а Пчеларското здружение Неготински мед ќе се води под мотото „Преку соработка до развиено пчеларство со Европски стандарди и тоа низ практична примена на мобилна показна опрема за пчеларство директно во просториите на Здружението и во пчелниот парк во с. Вешје. Министерството за локална самоуправа за сите учесници обезбеди маички со логото „Заедно ја сликаме иднината“.

Read more...
 
Активности на градоначалникот Делков по повод Светската недела на детето (5-9 октомври) PDF Print
There are no translations available.

   Секоја година, првата седмица од месец Октомври им се посветува на децата под мотото „Детска недела“. Неделата на детето го прославува правото на децата да уживаат во своето детство, а претставува и можност децата да ги демонстрираат своите таленти, вештини и способности. Во рамките на одбележувањето на Светската недела на детето, градоначалникот на општина Неготино Тони Делков беше во посета на двата клона „Мајски цвет“ и „Пролет“ кои функционираат во склоп на детската градинка „Фемо Кулаков“-Неготино и за потребите на дечињата кои престојуваат таму и вработените кои се грижат за нив им подари 2 телевизори, по еден за потребите на двата клона. Раководниот тим на неготинската градинка се заблагодари на донацијата, ја истакна одличната соработка што како установа ја имаат со градоначалникот и локалната самоуправа и изразија надеж дека истата ќе продолжи и во иднина.

Read more...
 
Заврши поставувањето на детски реквизити и урбана опрема во 4 села во општина Неготино PDF Print
There are no translations available.

    На иницијатива на градоначалникот на општина Неготино Тони Делков,  локалната самоуправа во изминатиот период реализираше активности за набавка и монтажа на нова урбана опрема и детски реквизити, како и поправка на постоечките во дел од населените места во неготинска општина. Како што информираат стручните служби,  со градежните активности беа опфатени набавка на материјали и поправка на постоечката урбана опрема и поставување на детски реквизити, како и обновување на подлогата на која тие се лоцирани. Согласно  проектот, нова урбана опрема и детски реквизити се поставувени во 4 села во општината и тоа во Д.Дисан, Војшанци, Дуброво и Криволак и со истите на локалното население, а посебно на најмладите сограѓани, им се создадени услови во одмор и релаксација да поминуваат дел од своето слободно време. Вредноста на проектот е 1.000.000 денари од кои 500.000 се обезбедени преку Бирото за регионален развој, а 500.000 денари се од Буџетот на општина Неготино.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 7 of 175