ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Службен гласник

Beeconomy

Влада на Р.Македонија

Моја - општина

Здружение на К.И на Р.М

  www.zki.org.mk

Народен правобранител

Skopjediem

Општина Неготино
До 31 октомври вежбовни боеви гаѓања на Армискиот полигон Криволак PDF Print
There are no translations available.

   Поради безбедносно извршување на планираните активности, Командата на гарнизонот Криволак го информира месното население кое гравитира околу Армискиот полигон дека во периодот до 31 октомври во повеќе реони на полигонот ќе се извршуваат боеви гаѓања. Токму затоа, во наведениот период се забранува секакво движење и престој на луѓе, моторни возила и стока, како и оставање на возила во тие реони, а исто така се забранува и било какво земање или допирање на неексплодирани проектили или средства кои можат да бидат опасни по живот. Доколку се пронајдат такви средства, потребно е истите да бидат соодветно одбележани и паралелно да се известат надлежните органи од полигонот или најблиската полциска станица. Вежбалиштата на кои ќе се изведуваат планираните боеви гаѓања ќе бидат видно одбележани согласно законските прописи на АРМ, а ќе биде присутно и физичко обезбедување.

 
Подготвителни работи за уредување улица во Тимјаник со бекатон коцки PDF Print
There are no translations available.

   Согласно ветувањата на градоначалникот на општина Неготино Тони Делков за уредување на  улици со бекатон коцки и тампонирање со гребен асфалт во сите населени места во општина Неготино, чија реализација е или веќе завршена или е во тек, започнаа подготвителни теренски работи за уредување на улица во Тимјаник со бекатон коцки. Според информациите на стручните служби кои се присутни на терен и го надгледуваат изведувањето на работите, станува збор за уредување на улица во Тимјаник во должина од 400 метри со поставување на бекатон коцки на површина од 600 метри квадратни. Предвидувањата се дека доколку се тече според однапред утврдената динамика, работите за уредување на оваа улица ќе заврши за 14 денови, а вредноста на проектот е 2.500.000 денари, средства обезбедени од Буџетот на општина Неготино.

Read more...
 
Донирана опремата добиена со проектот Open fun football school PDF Print
There are no translations available.

   Градоначалникот Тони Делков денес ги посети воспитно-образовните установи од општината и донираше спортска опрема за истите, добиена преку проектот Open fun football school, кој од оваа година по подолга пауза повторно беше реализиран во општина Неготино. Во месец септември беа реализирани четири работилници за 90 деца од Неготино и 35 деца од Демир Капија на возраст од 6 до 12 години, преку кои најмладите заедно со тренерите – волонтери имаа можност да се дружат, забавуваат и преку игра да ги учат тајните на најважната споредна работа на светот - фудбалот. Инаку, Open Fun Football Schools е хуманитарен, политички неутрален и непрофитен проект, организиран од страна на Cross Cultures Project Association, Копенхаген (CCPA). Преку канцеларијата на Open Fun Football School во Македонија, ги вклучува општините кои сакаат да земат учество во проектот со финансирање на опремата и активностите кои се дел од истиот. По завршувањето на практичниот (работен) дел од школата добиената спортска опрема од канцеларијата на Open Fun Football School – Македонија, градоначалникот на општина Неготино денес ја донираше во двата клона на детската градинка “Фемо Кулаков”, основните училишта “Гоце Делчев” и “Страшо Пинџур” и двете фудбалски школи на ГФК Неготино и ФК “Jанг Бојс” од Неготино. Исто така, дел од опремата беше доделен и на фудбалските клубови кои се натпреваруваат во неготинската општинска лига. На овој начин беа финиширани овогодинешните активности во рамките на овој корисен и благороден проект.

Read more...
 
Поради настанат дефект дел во дел од градот водоснабдувњето е во прекин PDF Print
There are no translations available.

   Од Јавното претпријатие „Комуналец“ од Неготино ја иформираат јавноста дека денеска (четврток 27 септември) поради настанат дефект на улицата Кирил и Методиј во прекин е водоснабдувањето за населението во дел од Неготино. Имено, без вода се жителите кои живеат на следните улици: Марксова, Киро Крстев-кракот кај детската градинка, Борис Кидрич, Вардарска, Вано Ташев, Ѓоко Мишев, Пиринска, Првомајска, 25 Мај, Енгелсова, ЈНА и Маршал Тито-делот кај излезот кон Кавадарци. Екипи на Комуналец се на терен и работат на отстранување на дефектот, а по неговото санирање ќе дојде до нормализирање на водоснабдувањето.

 
Градоначалникот Делков потпиша договори за национално- кофинансирање на 2 ИПА проекти во општина Неготино PDF Print
There are no translations available.

   На 21 овој месец во просториите на Владата на РМ во присуство на Министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу, претставници на Владата и градоначалници од земјава, меѓу кои и градоначалникот на општина Неготино Тони Делков, беа потпишани првите 14 договори за национално кофинансирање од вкупно 40  одобрени  проекти од ИПА програмата за прекугранична соработка Грција-Македонија. Согласно Договорот, за проектот WA-MBRELLA преку национално кофинансирање од Министерството за локална самоуправа  на општина Неготино  како партнер 2 на проектот ќе и бидат префрлени средства во висина од 43.500 евра или 15 отсто од вкупно 286.140 евра колку што чини целиот проект кој се однесува на изградба на колекторот Тимјаник-Неготино во должина од 2.000 метри, набавка на геозвучни детектори за мерење на загубите на водата за пиење, подготовка на техничка документација за довршување на колекторот во Неготино во должина од 400м и техничка документација за пречистителна станица, како   и други едукативни мерки во рамките на истиот проект.Преостанатиот износ   на проектни средства ќе бидат обезбедени од Европската Унија. За истиот проект, Договор за национално ко-финансирање наскоро ќе потпише и ЈП,,Комуналец ,,Неготино како партнер 4  во овој проект. Во рамките на истата програма, градоначалникот Делков потпиша и Договор за национално кофинансирање преку Министерството за локална самоуправа и за проектот ENPOL-EE за подобрување на енергетската ефикасност во општина Неготино преку замена на улично осветлување, подобрување на енергетската ефикасност во  општинската зграда и други едукативни и промотивни мерки, за што на општина Неготино од Министерството за локална самоуправа  ќе и бидат префрлени 47.400 евра, односно 15 отсто од вкупната сума од 315.979 евра потребни за реализација на проектот. Останатите средства ќе се обезбедат  исто така од ЕУ преку ИПА програмата за прекугранична соработка Грција-Македонија. За истиот проект договор за национално ко-финансирање со Министерство за локална самоуправа наскоро ќе потпише и СОУ,,Св Кирил и Методиј,,Неготино како партнер 4 во овој проект.

Read more...
 
Со 4,6 милиони евра се модернизира трафостаницата Дуброво-Неготино PDF Print
There are no translations available.

   МЕПСО започна со модернизација на трансформаторската станица „Дуброво“ при што ќе биде заменета со нова опрема што е во функција од 1977 година до сега. По тој повод во работна посета на „Дуброво“ беа: министерот Горан Сугарески, Сашо Василевски - генералниот директор и претседател на Управниот одбор, и Сашо Стефановски и Борко Алексоски, членови на Управниот одбор на МЕПСО. Овој комплексен проект опфаќа замена на примарна опрема (прекинувачи, разделници, струјни и напонски мерни трансформатори) како и ревитализација на секундарната опрема на 400 kV и на 110 kV напонско ниво која вклучува: испорака и инсталација на системи за релејна заштита, далечински надзор и за управување како и системи за AC/DC развод и нов систем за мерење електрична енергија. Министерот Сугарески истакна дека овој комплексен проект означува почеток на голем инвестициски циклус во електроенергетскиот сектор во вредност од преку 70 милиони евра. Трансформаторската станица „Дуброво“ од системски аспект е еден од најважните енергетски јазли во македонскиот електропреносен систем затоа што го поврзува најголемиот производствен капацитет РЕК „Битола“ со најголемиот конзумен регион Скопје. Во оваа трансформаторска станица се вмрежуваат и интерконективните 400 киловолтни далекуводи кои нашиот систем го поврзуваат со електропреносните системи на Република Бугарија и на Република Грција.

 

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 8 of 175