Општина Неготино
ПОКАНА ЗА ПОНУДА PDF Печати

Реф.1  05-604

Проект,,ЕНПОЛ-ЕЕ,,
                Согласно Одлуката од градоначалникот на општина Неготино бр.05-604/1 од  13.12.2018 општина Неготино спроведе истражување на пазарот за потреба од јавна  набавка од УСЛУГИ

зa  експертиза за  политиките на животната средина за учество на округли маси во општина Пела,услуги  за организирање на 5 инфо дена за граѓаните, услуги за организирање за учество во натпревар за  енергетска ефикасност за претпријатија и граѓани за проектниот партнер 2 –Општина Неготино за проектот ,,ЕНПОЛ-ЕЕ ,,Енергетска ефикасност во прекуграничната област како индикативен фактор на политиката за животната средина ,, или “Energy efficiency in the cross border area as an indicative factor for environmental policy”  согласно Договорот за грант број ,,ЕНПОЛ-ЕЕ SO2.1-SC025 од 25.05.2018 во рамките на ЕУ инструментот за предпристапна помош (ИПА)  Програма ,,IPA 2014-2020 Cross-Border Cooperation (CBC) Programme Greece – The former Yugoslav Republic of Macedonia”,.По спроведеното истражување општина Неготино достави покани до заинтересирани страни кои пројавија интерес.Покрај тоа  од општина Неготино објавуваме ПОКАНА ЗА ПОНУДА со комплетна тендерската документација подготвена согласно процедурите на ЕУ( PRAG 2018 ) .
Истата е  достапна во проектната канцеларија во општина Неготино –Канцеларија за локален економски развој на 3 спрат во општина Неготино од 8:00-16:00 часот, почнувајќи од 25.12.2018 година.Доколку сте заинтересирани истaта може да Ви биде пратена  електронски или по пошта  поставена на ЦД.


Вашата понуда треба да ја добиеме најкасно до 24.01.2019 (четврток)  до 12.00 часот согласно инструкциите во тендерската документација.


Општина Неготино тендерскaта документација ја доставува за објавување и на страната на Програмата: http://www.ipa-cbc-programme.eu/project-news/

Повеќе...
 
Четиридневна празнична новогодишна програма во Неготино PDF Печати

  Со одигрувањето на театарската претстава „Че се омажам за него и точка“ во изведба на учениците од ООУ„Гоце Делчев“ под менторство на професорката Весна Ристова во кино-салата на Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“, во нашиот град започнаа активностите од четиридневната празнична новогодишна програма која општина Неготино ја организира во соработка со воспитно-образовните установи со единствена цел преку музика, пеење, игра и смеење да се донесе новогодишната магија до срцата на сите посетители на настаните кои се дел од богатата новогодишна програма. Во реализацијата на културно-забавните случувања денеска се вклучија и нашите најмлади сограѓани- дечињата од двата клона на детската градинка „Фемо Кулаков“ кои го одбележаа доаѓањето на Дедо Мраз и Новата година. Програмата ќе трае до 27-ми овој месец  со одржување на традиционалниот новогодишен концерт на ОМУ„Владимир Аесовски“ во среда и новогодишен базар и новогодишно доживување на учениците од ООУ„Страшо Пинџур“ и „Гоце Делчев“. Општина Неготино ги поканува сите заинтерсирани граѓани да ги проследат понудените содржини и заеднички да уживаат во новогодишното расположение.

Повеќе...
 
Со бекатон коцки уредена улица во Тимјаник во должина од 400 метри PDF Печати

   Согласно ветувањата на градоначалникот на општина Неготино Тони Делков за уредување на  улици со бекатон коцки и тампонирање на една до две улици со гребен асфалт во сите населени места во општина Неготино, чија реализација е или веќе завршена или е во тек, завршија  теренските градежни работи за уредување на улица во Тимјаник со бекатон коцки. Според информациите на стручните служби кои беа присутни на терен и го надгледуваа изведувањето на работите, станува збор за уредување на улица во Тимјаник во должина од 400 метри со поставување на бекатон коцки на површина од 600 метри квадратни. Вредноста на проектот е 2.500.000 денари, а средствата се обезбедени од Буџетот на општина Неготино.

Повеќе...
 
Интензивирани градежните работи на улица „Браќа Миладинови“ во Неготино PDF Печати

   Со средства во висина од 3.000.000 денари на улицата „Браќа Миладинови“ се врши поставување на атмосверска канализација со што се решава еден проблем со кој со соочуваат жителите кои живеат на оваа улица. Поволните временски услови присутни во овој период од годината му овозможуваат на изведувачот на работите фирмата „Павер трејд дооел“ која го врши поставувањето на цевките за одвод на уличните води од оваа улица да ги интензивира работите на терен и оваа активност да биде реализирана во предвидениот рок за тоа. Градоначалникот на општина Неготино Тони Делков изврши увид на работите, изрази задоволство од динамиката на одвивање на истите и истакна дека по завршувањето на градежните работите, улицата ќе биде вратена во првобитната состојба.

Повеќе...
 
Нов полуконцертен клавир за потребите на неготинското музичко училиште PDF Печати
   ООМУ „Владимир Арсовски“ – Неготино за своите потреби набави нов полуконцертен клавир од австриско производство  FEURICH  II 179 Dynamic.  За музичкото училиште ова значи многу, затоа што сме единствено училиште кое со сопствени средства успеа да набави ваков скап инструмент, и сме меѓу малку  институции во Р.Македонија кои можат да се пофалат со ваков НОВ инструмент. Уште поголема е важноста за нас, затоа што, некои од учениците за прв пат гледаат и имаат можност да свират на еден ваков инструмент. Овој инструмент есомоќен карактеристичен топол и великодушен тон. Има проширена резонантна кутија, што помага да се создаде тој голем звук и моќен бас. Жиците се од посебен нерѓосувачки материјал кој помага за  подобрување на тонот и ја зголемува долговечноста на инструментот, а редизајнираната рамка го направи овој инструмент уште посупериорен во однос на неговиот претходник  и други модели од таа класа и големина. Неколку години по ред е  добитник на престижни  награди низ Европа и пошироко. FEURICH179-Dynamic II обезбедува извонредни перформанси на звукот за полуконцертен пијано  со средна големина и се докажа во многу конзерваториуми и мали концертни сали низ светот. Откога беше поставен  и наштиман на апсолутна висина од 442 херци, веќе се одржани три концерти и виенскиот полуконцертен клавир е спремен за концертната сезона во Новата 2019 година.Овој инструмент во иднина ќе значи многу, заради позачестените настапи на наши  сегашни и идни ученици, а и на веќе дипломирани пијанисти од нашиот град и од целата држава. Благодарност и до Музеј на град Неготино за што ни обезбедија привремена локација и одржување на концерти. Тоа беше единствено решение заради техничка неможност да го поставиме во нашето училиште. Но планирано е за одреден период да се изгради ново музичко училиште со КОНЦЕРТНА САЛА каде ќе биде вистинското место за поставување на овој моќен австриски убавец.
Повеќе...
 
П О К А Н А З А П О Н У Д А PDF Печати

Реф.1  05-603
Проект,,wa-mbrella,,

Согласно Одлуката од градоначалникот на општина Неготино бр.05-603 од  13.12.2018 општина Неготино спроведе истражување на пазарот за потреба од јавна  набавка од УСЛУГИ зa  експертиза и организирање на  2 инфо денови за  земјоделци,услуги  за   експертиза и организирање на  2 инфо денови за одлучувачки тела, услуги зa  експертиза и организирање на  2 инфо денови за граѓани,услуги за организирање на прекугранични натпревари за значењето  на водата за проектниот партнер 2 –Општина Неготино за проектот,,Заштита на водните ресурси со намалување на човековото влијание врз животната средина” или“Protection of the water resources by reducing the human environmental footprint” со Aкроним ,,wa-mbrella” согласно Договорот за грант број wa-mbrella - CN1 - SO2.3 - SC031 од 02.04.2018 во рамките на ЕУ инструментот за предпристапна помош (ИПА)  Програма ,,IPA 2014-2020 Cross-Border Cooperation (CBC) Programme Greece – The former Yugoslav Republic of Macedonia”,.По спроведеното истражување општина Неготино достави покани до заинтересирани страни кои пројавија интерес.Покрај тоа  од општина Неготино објавуваме ПОКАНА ЗА ПОНУДА со комплетна тендерската документација подготвена согласно процедурите на ЕУ( PRAG 2018 ) .
Истата е  достапна во проектната канцеларија во општина Неготино –Канцеларија за локален економски развој на 3 спрат во општина Неготино од 8:00-16:00 часот, почнувајќи од 20.12.2018 година.Доколку сте заинтересирани истaта може да Ви биде пратена  електронски или по пошта  поставена на ЦД.

Вашата понуда треба да ја добиеме најкасно до 18.01.2019 петок  до 12.00 часот согласно инструкциите во тендерската документација.

Општина Неготино тендерскaта документација ја доставува за објавување и на страната на Програмата: http://www.ipa-cbc-programme.eu/project-news/

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Лист 10 од 185