ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Службен гласник

Beeconomy

Влада на Р.Македонија

Моја - општина

Здружение на К.И на Р.М

  www.zki.org.mk

Народен правобранител

Skopjediem

Општина Неготино
ВО НЕГОТИНО ПРИМОПРЕДАВАЊЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА ФУНКЦИЈА PDF Print
There are no translations available.

   Новоизбраниот градоначалник на општина Неготино Ванчо Апостолов денеска оствари работна средба со досегашниот градоначалник Пане Трајков на која беше извршено примопредавање на градоначалничката функција со што Апостолов и по добиеното решение од ОИК официјално стана прв човек на општина Неготино. Низ кафе муаебет и во релаксирана атмосфера, поранешниот и актуелниот градоначалник разменија мислења за актуелни состојби од функционирањето на локалната самоуправа, проектите кои се реализираат и кои ќе се реализираат во наредниот период, кадровската екипираност и програмите за работа на Одделенијата при локалната самоуправа, односно за сите оние моменти кои се во тесна врска со функционирањето на градоначалникот и општината.По завршувањето на работната средба, Ванчо Апостолов и официјално ја презеде функцијата градоначалник на општина Неготино која ќе ја извршува во наредниот четирогодишен период.

Read more...
 
ВАНЧО АПОСТОЛОВ ПРОГЛАСЕН ЗА НОВ ГРАДОНАЧАЛНИК НА ОПШТИНА НЕГОТИНО PDF Print
There are no translations available.

   Во просториите на Општинската изборна комисија се одржа свечениот чин на доделувањето на уверението на новоизбраниот градоначалник на општина Неготино Ванчо Апостолов од редовите на ВМРО-ДПМНЕ кој настапи како кандидат на коалицијата За подобра Македонија кој ќе биде прв човек на локалната самоуправа во наредниот четиригодишен период. Инаку, на одржаните локални избори Апостолов оствари убедлива победа добивајќи ја довербата на вкупно 6.957 избирачи или 57,97 отсто од запишаните гласачи од евидентираните во единствениот избирачки список со што градоначалничкиот мадат го доби по првиот круг од изборите. На изборите за градоначалник, од запишаните 15.942 избирачи на галсање излегоа 12.519 избирачи при што се констатирани 12.002 важечки и 517 неважечки ливчиња.

Read more...
 
ДОДЕЛЕНИ УВЕРЕНИЈАТА НА НОВИТЕ СОВЕТНИЦИ ВО СОВЕТОТ НА ОПШТИНА НЕГОТИНО PDF Print
There are no translations available.

   На пригодна свеченост организирана од страна на Општинската изборна комисија на новоизбраните советници кои во наредниот четиригодишен период ќе ги застапуваат интересите на граѓаните во Советот на општина Неготино, денеска им беа врачени уверенијата. Инаку, во новиот состав на Советот мнозинството од 9 советници го има коалицијата ,, За подобра Македонија ,, која на советничката листа освои 6.199 гласови, со 5 советници ќе биде застапен ,, Сојузот за иднината ,, чија советничка листа ја доби довербата на 3.782 гласачи на локалните избори, додека со 1 советник благодарените на освоените 801 глас ќе биде партијата Народно движење на Македонија. Инаку, на изборите од запишаните 15.942 избирачи од општина Неготино на гласање излегоа 12.519 гласачи, при што ОИК констатираше 11.891 важечко и 628 неважечки гласачки ливчиња за листите со кандидати за советници.

Read more...
 
ВАНЧО АПОСТОЛОВ НОВ ГРАДОНАЧАЛНИК НА ОПШТИНА НЕГОТИНО PDF Print
There are no translations available.

  Со 6.957 освоени гласови или 57,97 отсто од излезените избирачи кандидатот за градоначалник на општина Неготино од коалицијата За подобра Македонија предводена од ВМРО-ДПМНЕ Ванчо Апостолов оствари убедлива победа на вчера одржаните локалните избори. На второ место со 4.259 освоени гласови или 35,49 отсто од вкупниот број излезени гласачи се пласираше Силвана Филипова кандидат на Сојузот за иднината предводен од СДСМ, додека третопласиран беше Стојче Петров од Народното движење на Македонија со 699 гласови или 5,82 отсто од вкупниот број излезени избирачи. Кандидатот на СДУ Душко Јанев освои 87 гласаови.
 
ВМРО-ДПМНЕ СО МНОЗИНСТВО ВО СОВЕТОТ НА ОПШТИНА НЕГОТИНО PDF Print
There are no translations available.

   Од вкупно 15.942 избирачи, за понудените 7 листи со кандидати за советници во Советот на општина Неготино на гласање излегоа 12.519 избирачи при што регистрирани се важечки 11.891 гласачко ливче, а неважечки 628. Убедливо најмногу гласови -6.199 освои советничката листа на коалицијата За подобра Македонија предводена од ВМРО-ДПМНЕ и во Советот ќе биде претставувана од 9 советници, советничката листа на Сојузот за иднината преводен од СДСМ освои 3.782 гласа и ќе има 5 советници, додека 1 советничко место со освоени 801 глас доби партријата Народно движење на Македнија. Инаку, согласно законските прописи, интересите на граѓаните на општина Неготино во општинскиот Совет ги претставуваат вкупно 15 советници.
 
ВИСОК ПРОЦЕНТ НА ИЗЛЕЗЕНОСТ НА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ ВО НЕГОТИНО PDF Print
There are no translations available.

   78,53 отсто или 12.519 гласачи од евидентираните 15.942 избирачи кои се произнесуваа на 25 избирачки места излегоа на вчерашното гласање за локалните избори во општина Неготино што претставува еден од највисоките проценти на излезеност во Република Македонија. До 10 часот имаше процент на излезеност од 13,8 отсто или 2.099 гласачи, до 13 часот на гласање излегоа 5.339 избирачи или 33,5 отсто од вкупниот број гласачи, додека до 17 часот излезеноста беше 61,8 отсто или 9.822 излезени гласачи. Гласањето на сите избирачки места на територијата на општина Неготино помина во мирна, фер и демократска атмосфера и без ниту еден регистриран инцидент.
 
<< Start < Prev 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Next > End >>

Page 131 of 170