ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Пријави проблем

Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК)

Службен гласник

Моја - општина

Skopjediem

Beeconomy

Кодекс за административни службеници

Кодекс за административни службеници
Општина Неготино
И З В Е С Т У В А Њ Е PDF Печати

   Општина Неготино секој работен ден има организирано автобус кој ќе поаѓа во 08,00 часот од центарот на градот од пред единаесеткатницата и со кој ќе се превезуваат сите граѓани кои ќе пројават интерес да помогнат во расчистувањето на последиците од катастрофалното невреме кое зафати делови од градот Скопје. Токму затоа, се информираат граѓаните дека нема потреба да носат алат со себе, бидејќи истиот ќе им биде обезбеден по пристигнувањето во кризните подрачја, туку само треба да бидат соодветно облечени во работнички алишта. Организаторите истакнуваат дека секоја помош е добредојдена и упатуваат јавен апел до сите граѓани од општина Неготино кои можат, да се вклучат и да дадат сопствен придонес во расчистувањето на поплавените подрачја.

 
И З В Е С Т У В А Њ Е PDF Печати

   Во врска со отворената покана за поднесување на апликации за обуки за пчеларство во општина Неготино , во рамките на проектот,,Поддршка и развој на економијата на пчелните производи во прекуграничната област “Bee-conomy” што е ко-финансиран преку ИПА –ЦБЦ програмата  Грција-Македонија кој што се спроведуваше во периодот  11.07.2016 до 03.08.2016 , Комисијата за  пријавување, оценување,селекција и избор на кандидати  за учество во 2 циклуса на  обуки за постојни и нови пчелари  ЈА ОБЈАВУВА ЛИСТАТА СО 25  ИЗБРАНИ И ОДБИЕНИ КАНДИДАТИ ЗА ЦИКЛУСОТ ОБУКИ ЗА  НОВИ  ПЧЕЛАРИ. Бодовната листа и рангирањето се достапни на веб страната на општина Неготино и на информативните табли во општина Неготино.
Напомена:За лицата кои се одбиени Комисијата за оценување предложи да биде спроведено интервју и да им биде дадена можност на истите доколку имаат базични познавања или пак се занимаваат со пчеларство а не се регистрирани/евидентирани пчелари да се пријават во групата за ОБУКИ ЗА  ПОСТОЈНИ ПЧЕЛАРИ .ОГЛАСОТ ЗА ГРУПАТА НА ПОСТОЈНИ ПЧЕЛАРИ ЌЕ БИДЕ ПОВТОРНО ОБЈАВЕН на 12.08.2016 - 22.08.2016 година
Комисија за оценување на кандидати за ОБУКА ВТОР ЦИКЛУС-НОВИ ПЧЕЛАРИ

1.м-р Лолита Ристова-Претседател на Комисијата и  Проектен менаџер-без право на одлучување
2.Васка Јованова-Секретар на Комисијата и Административно лице за проектот-без право на одлучување
3. Методија Саздов-Консултант О3 ИНВЕСТ ДООЕЛ Скопје-член на Комисијата со право на одлучување
4.Ѓоко Данаилов-ПЕ АПРЗ Неготино-член на Комисијата со право на одлучување
5.Златко Пенков-ПЕ на МЗШВ Неготино-член на Комисијата со право на одлучување

дата  08.08.2016

ЛИСТАТА СО 25  ИЗБРАНИ И ОДБИЕНИ КАНДИДАТИ ЗА ЦИКЛУСОТ ОБУКИ ЗА  НОВИ  ПЧЕЛАРИ

 
Посета на поплавените семејства во Пепелиште PDF Печати

   Обилните врнежи од дожд кои и на нашето подрачје беа присутни деновиве предизвикаа штети на повеќе домови на жители  на селото Пепелиште. Наврнатите над 50 литри на метар квадратен поплавија домови, уништија покуќнина, бела техника, земјоделски површини  и друго.Тоа беше повод градоначалникот Ванчо Апостолов да го посети селото, да изврши увид на штетите на домовите на настраданите семејства и најдиректно на терен да поразговара со месното население и да се запознае со нивните проблеми. Градоначалникот ги информираше жителите кои имаат штети од невремето дека до општина Неготино можат да достават пријава за проценка на штетите, а локалната самоуправа веќе има формирано стручни комисии кои ќе излезат на терен и ќе извршат увид и проценка на настанатите штети. Потоа, општина Неготино во соработка со Владата на РМ ќе се ангажира сите жители кои имаат претрпено штети да бидат соодветно финансиски обесштетни.

Повеќе...
 
Санирани ударните дупки на главната улица во Криволак PDF Печати

   Општина Неготино во координација со месното население извршија санирање на ударните дупки во Криволак. Санирани се оштетените места на асвалтниот коловоз од централното подрачје на Криволак па се до војниот полигон. По завршувањето на истите ќе дојде до значително подобрување на условите за одвивање на сообраќајот на овој патен правец, а со самото тоа и зголемена сигурност на сите учесници во сообраќајот.

Повеќе...
 
Прием за Ване Бошев кој ќе го освојува највисокиот врв во својата кариера PDF Печати

   Пред заминувањето на 8-дневната планинарска турнеја во Австрија и Германија, градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов во својот кабинет ги прими младиот Ване Бошев и неговиот родител Орданчо со кои се задржа во краток разговор информирајќи се притоа за престојните планинарски активности на Бошеви. Градоначалникот Апостолов од страна на гостите беше запознат дека Ване ќе се обиде да го освои највисокиот врв во својата кариера Гросвендингер на надморска височина од 3.666 метри со што ќе стане најмладиот планинар од Европа кој го овоил истиот, а паралелно ќе се искачува и на два врвови во Германија и тоа Чукспитс на 2.962 метри и Алспиц на 2.674 метри надморска височина. Апостолов кој континуирано ги поддржува планинарските потфати на Ване со кои се афирмира општина Неготино и Република Македонија му посака успешно искачување на планираните три врвови, со желбо во скоро време по завршувањето на оваа планинарска турнеја да стигне вест дека Ване успеал да ги искачи трите врвови. Инаку, младиот Бошев и неговиот татко од Неготино тргнуваат на 4-ти август, на 5-ти со уште 1 планинар од Охрид застануваа во Предијане од каде заедно со уште четворица српски планинари предводени од искусниот Зоран Павловиќ заминуваат за Австрија и Германија каде што во период од 8 денови ќе се обидат да ги освојат овие три врвови.

Повеќе...
 
С О О П Ш Т Е Н И Е PDF Печати
Врз основа на член 35 став 3 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл.Весник на РМ бр.199/14, 44/15, 193/15 и 31/26), член 50 точка 4 од Законот за локална самоуправа ("Сл.весник на РМ" бр.5/02), донесената Годишна програма за изработување на урбанистички планови на Општина Неготино за 2016 година со Одлука бр. 08-418/8 од 25.12.2015 година, од Советот на Општина Неготино, Градоначалникот на Општина Неготино го дава следното:

С О О П Ш Т Е Н И Е за организирање на јавна презентација и јавна  анкета Предлог – ДУП  за УЗ 9 – дел од блок 3,  КО Неготино, општина Неготино

Граници на опфатот сe:  на северозападната  страна е    улица „Железничка“,  на североисточната страна  граничи со КП бр. 8033, на исток се спушта надоле сечејќи ги катастарските парцели со број  8033,  8038,  8040,   8073/3  8026, 8024, 8026/2, 8727  и 8440.
Опфатот е со површина  од  16,87ха.
Јавната анкета и јавната презентација по Предлог - ДУП  за УЗ 9 – дел од блок 3,  КО Неготино, општина Неготино, со технички број    03-359/16 од јули, 2016 година, изработен од  „НИМАЕР“  ДООЕЛ Струга д.е. Скопје, ќе се спроведе со излагање на Предлог планот во просториите на  општина Неготино.
Јавната анкета ќе трае 10  (десет) работни денови и тоа   од  01.08.2016 година  до 15.08.2016 година,   секој работен ден од 8.00 до 16.00 часот.
Во споменатиот рок, заинтересираните граѓани и правни лица од конкретното подрачје опфатено со планот можат да доставуваат писмени забелешки, предлози и мислења на анкетните листови.
Јавната презентација со стручно презентирање на планот ќе се одржи на ден 10.08.2016 година  во  11.00 часот во просториите на општина Неготино.
 
<< Почеток < Пред 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Следно > Крај >>

Лист 134 од 246