ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Пријави проблем

Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК)

Службен гласник

Моја - општина

Skopjediem

Beeconomy

Општина Неготино
Со тактичко-показна вежба во Неготино одбележан Денот на пожарникарите PDF Печати

   Голем број заинтересирани граѓани на градскиот плоштад во Неготино со внимание ја проследија тактичко-показната вежба „Спасување и извлекување на повредени лица од возила при случена сообраќајна несреќа“ со што наедно и се одбележа денешниот ден 20-ти мај – Денот на пожарникарите. Активностите на терен беа демонстрирани од страна на припадниците на Територијалната противпожарна единица-Неготино, а самиот настан беше во организација на Општинскиот противпожарен сојуз под покровителство на општина Неготино и Противпожарниот сојуз на Македонија. Во поздравниот говор градоначалникот Ванчо Апостолов на сите пожарникари им го честиташе денешниот ден посакувајќи им да имаат што е можно помалку работа и со порака доколку се јави потреба од нивна интервенција, таа да биде брза и ефикасна, за што неготинските пожарникари на располагање имаат 3 противпожарни и 3 теренски возила од кои едно е ново донација од Владата на РМ, т.е Дирекцијата за заштита и спасување, а кои ги опслужуваат вкупно 11 пожарникари. Инаку, присутните на плоштадот имаа можност да проследат и активност за гасење на пожар на запаливи течности со ПП апарат, како и да ја погледнат и да се запознаат со опремата со која располага Територијалната противпожарна единица од Неготино.

Повеќе...
 
ПОД-ПРОЕКТ „РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ВОДОВОДНАТА МРЕЖА ВО ОПШТИНА НЕГОТИНО“ PDF Печати
Општина Неготино преку Проектот за подобрување на општинските услуги, финансиран со заем од Светска банка, обезбеди финансиски средства за реализација на под-проектот „ реконструкција на водоводната мрежа во општина Неготино„.
Имплементацијата на проектот предвидено е да трае 9 месеци.
Проектот предвидува : Реконструкција на 10 водоводни линии во општина Неготино и изградба на нов резервоар. Водоводните линии ќе се реконструираат во град Неготино,додека новиот резервоар ќе се изгради во населбата Тимјаник. Вкупната должина на која ќе се реконструираат водоводните линии изнесува 3,903,00 метри.Реконструкцијата на постоечките водоводни линии ќе се врши со замена на старите азбест цементни цевки со нови полиетиленски цевки со различна должина и дијаметар со притисок од 10 бари.
Локацијата на водоводните цевки е по должината на 10 улици во градот Неготино.Новите ПВЦ цевки ќе бидат поставени во ровови 0.8m ширина и длабочина 2м. На дното на секој ров ќе биде поставен песок во висина од 10 см , проектот предвидува и изградба на шахти за воздушни вентили ,отпусни вентили, и хидранти за пожар.

Подетални информации околу самиот под-проект се презентирани во Проектниот докумет кој во електронска форма може да го пронајдете на следниов линк Проектен документ или пак директно може да го  контактирате  лицето Зоран Лазов-070/306-633 Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
 
Неготинските пожарникари со показна вежба на плоштадот PDF Печати

   Во среда на 20 мај на градскиот плоштад во Неготино со почеток од 10,20 часот во организација на Општинскиот противпожарен сојуз, а под покровителство на Противпожарниот сојуз на Македонија и општина Неготино ќе се изврши тактичко показна вежба „Спасување и извлекување на повредени лица од возила при сообраќајни несреќи“, како и „Гасење на пожар на запалливи течности со проптивпожарен апарат“. Пред почетокот на вежбите, поздравен говор до присутните ќе имаат претставникот на Општинскиот противпожарен сојуз и градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов, а во вториот дел од програмата сите присутни на градскиот плоштад ќе можат да ја погледнат и преку презентација да се запознаат со противпожарната опрема со која располага Територијалната противпожарна единица од Неготино.

Повеќе...
 
До крајот на Јуни може да се аплицира за семејства-домаќини на членови на мировниот корпус на САД PDF Печати

Флаер

Апликација

 
Отворено градско првенство во шах – Неготино 2015 PDF Печати

   Во организација на општина Неготино, а во соработка со Градскиот шаховски клуб “Неготино”, оваа година по четврти пат ќе се одржи Отвореното градско првенство во шах – Неготино 2015. Првенството ќе започне на 22 мај (петок) во 17.00 часот, и ќе се одржува во ТИЦ Желкова куќа (на вториот кат). Истото ќе го отвори покровителот на овој настан – Градоначалникот на општина Неготино г-нот Ванчо Апостолов. Право на учество на првеството имаат сите заинтересирани граѓани на општина Неготино. Наградниот фонд за најдобрите учесници на турнирот изнесува 17.000 денари. Пријавувањето за учество се врши кај претседателот на ГШК Неготино ВМ Трајче Недев, на тел. број 075/416-496, надоцна до 22 мај (петок) до 13.00 часот.

Повеќе...
 
ЈАВЕН ОГЛАС PDF Печати

ЈАВЕН ОГЛАС

за

Работно ангажирање на невработени лица-активни баратели на работа

1.     Се повикуваат невработените евидентирани лица кои потешко се вклучуваат на пазарот на труд и од другите ранливи категории,кои се заинтересирани за ангажирање во сферата на социјалната заштита за потребите на граѓаните од Неготино, да се пријават во работниот клуб на Центарот за вработување на АВРМ – Неготино во периодот од 15.05-22.05.2015( 8 дена).

2.     Ангажирањето во сферата на социјалната заштита е на определено скратено работно време со склучување на договор за работно ангажирање во период од 6 месеци за што ќе се исплаќаат по 6200,00 ден. за лице месечно за 20 работни часа седмично, со вклучени персонален данок на доход и осигурување во случај на несреќа при работа и професионално заболување.

 

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Следно > Крај >>

Лист 135 од 219