ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Пријави проблем

Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК)

Службен гласник

Моја - општина

Skopjediem

Beeconomy

Општина Неготино
Шахистите Недев и Лазов на прием кај градоначалникот Апостолов PDF Печати
  Суперталентираниот шахист од Неготино – 14 годишниот Тони Лазов оствари уште еден од низата одлични успеси кои ги постигнува во текот на неговата, кратка но исклучително богата кариера. Имено, на одржаното Европско првенство во брзопотезен шах што се одржа во Грузија на кое учествуваа 99 учесници од повеќе држави во категорија до 14 години, нашиот претставник Тони Лазов го освои одличното 9-то место со освоени 6 поени од 9 одиграни партии.Лазов зедно со неговиот ментор шаховскиот велемајстор Трајко Недев денеска беа примени од градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов кој им честиташе на извонредниот успех и  вети натамошна поддршка за нив и за сите спортисти и клубови кои со своите постигнувања остваруваат лична афирмација, но и придонесуваат за афирмација и на општината. Инаку, Тони Лазов од 2009-та година има учествувано на неколку Светски и Европски првенства во брзопотезен шах, а најголем успех му е шестото место на Европското првенство во Будва. Инаку, деновиве Лазов стана и државен првак на турнирот во шах организиран од Федерацијата на училишен спорт на РМ за ученици од основните и средните училишта во конкуренција на 60 учесници, а за освоеното прво место доби медал и диплома.
Повеќе...
 
С О О П Ш Т Е Н И Е PDF Печати

Се известуваат сите правни и физички лица од просторот, опфатен со изработката на планот -Локална урбанистичка планска документација за  изградба на ладилник и винарска визба на КП 2190/2 КО Неготино  , Градоначалникот на Општина Неготино донесе Одлука за организирање  на:


                   ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И  ЈАВНА АНКЕТА

 По Нацртот- Локална урбанистичка планска документација за  изградба на ладилник и винарска визба на КП 2190/2 КО Неготино, изработен од АРХИКОНС Јован Дооел Кавадарци со тех.бр.02-10/2014 од октомври 2014год.
        
Нацртот на планот со графичкиот прилг ќе биде изложен  во просториите на Општина Неготино, 5 работни  дена од   26 -11 -2014 до 03-12-2014 год. секој работен ден од 08 до 16 часот.

 Во определениот рок заинтересираните правни и физички лица од просторот,конкретното подрачје опфатено со Планот може да достават писмени забелешки, предлози и мислења на Анкетни листови.

Анкетните листови за учество во јавната анкета може да се подигнат во  архивата на Општина Неготино .

Јавна презентација на Нацртот на планот ќе се одржи на 03-12-2014 год.во големата сала на Општина Неготино во 13 часот.

Слика 1

Слика 2

 
С О О П Ш Т Е Н И Е PDF Печати
Се известуваат сите правни и физички лица од просторот, опфатен со изработката на  Нацрт - Детален  Урбанистички план  за   Урбана  заедница 3/1 во Неготино  дека Градоначалникот на Општина Неготино донесе Одлука за организирање   на:

                   ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И  ЈАВНА АНКЕТА

По Нацрт - Детален  Урбанистички план  за Урбана  заедница 3/1   Неготино со тех.број 24/14 од октомври  2014год.   изработен од ,,Друштво за планирање, проектирање и инженеринг простор доо Куманово , кој е утврден од Советот на Општина Неготино на седница одржана на 30-10-2014  год.

Опфатот на планот е од 2,42 ха со граници:
-на север ул.,,Едварт Кардељ,,
-на југ ул.,,Марксова ,,
-на исток ул.,,Првомајска,,
-на запад ул.,,Марксова,,  
 
Нацртот на планот со графичкиот прилг ќе биде изложен  во просториите на Општина Неготино, 15 работни  дена од   20-11-2014 до  10-12-2014 год.  секој работен ден од 08 до 16 часот.
 Во определениот рок заинтересираните правни и физички лица од конкретното подрачје опфатено со Планот може да достават писмени забелешки ,предлози и мислења на Анкетни листови.Анкетните листови за учество во јавната анкета може да се подигнат во  архивата на Општина Неготино

Јавна презентација на Нацртот на планот ќе се одржи на 03-12-2014  год.во големата сала на Општина Неготино во 13 часот.
 
Соопштение до јавноста PDF Печати
Општина Неготино ja известува заинтересираната јавност дека e доставен извештајот за Стратегиска оцена на животната средина на УПВНМ  за комплекс со намена лесна индустрија на КП 79/8, 79/9, 79/10, 79/11, 79/12, 79/13, 79/15, 79/16 и 79/18 м.в ,, Црвен Брег,,  КО Тимјаник и  на КП 278/3, 278/5 и 278/6 м.в.,, Бунарјето,,  КО Дуброво  – Општина Неготино  со тех.број . 08-72 од 2014 година , кој  e достапна за увид од  11.11.2014 година  до  11.12.2014 година  во просториите на Општна  Неготино ул.Ацо-Аџи Илов" 2, секој работен ден од  08,00 од 16,00 часот.

По увидот, заинтересираните граѓани , невладини и други организации  можат да ги достават своите забелешки и сугестии  по однос на студијата во писмена форма до одговорните лица за контакт во Општина Неготино  до 11.12.2014  година.

Во општина Неготино, може да го најдете  извештајот за стратегиската оцена на животна средина на УПВНМ за комплекс со намена лесна индустрија на КП 79/8, 79/9, 79/10, 79/11, 79/12, 79/13, 79/15, 79/16 и 79/18 м.в ,, Црвен Брег,, КО Тимјаник и на КП 278/3, 278/5 и 278/6  м.в. ,, Бунарјето,,  КО Дуброво–Општина Неготино  со тех.број 08-72  од 2014 година.    

На 10.12.2014 година ќе се одржи јавна расправа по извештајот за стратегиска оцена на животна средина во просториите на Општина Неготино во  13 часот .

Контакт лице :

Лилјана Нечева
Општина  Неготино
Улl. "Ацо Аџи Илов " 2, 1440 Неготино
Тел 043/361 045 лок.. 028
 
Заврши шестиот по ред традиционален турнир во табла „Неготино 2014” PDF Печати

   Во рамките на програмата за одбележување на Денот на градот – 8ми Ноември, традиционално, по шести пат беше организиран турнирот во табла “Неготино 2014”. Учество на истиот зедоа 64 учесници, кои во период од три дена (6-8 ноември) колку што траеше турнирот, одиграа многу интересни мечеви, а најдобрите по систем на елиминација дојдоа до самата завршница. Овогодишен победник на турнирот е Драган Доневски, кој за постигнатиот резултат доби диплома и парична награда од 8.000 денари, вицешампион е Дарко Илиевски кој доби диплома и парична награда од 5.000 денари, а третопласиран е Дарко Накев кој покрај диплома за трето место заработи и награда од 2.000 денари. Покрај наградите за најдобрите тројца учесници беа доделени и благодарници за учество турнирот. Наградите и признанијата ги додели градоначалникот на Општина Неготино, г-нот Ванчо Апостолов, кој во рамките на затварањето на турнирот вети дека традицијата за одржување на овој настан ќе продолжи и во иднина.

Повеќе...
 
Свечена седница на Советот на општина Неготино PDF Печати

   Во присуство на голем број заинтересирани граѓани на општина Неготино и гости од земјава и странство во кино-салата на Центарот за култура се одржа свечената седница на Советот на општина Неготино по повод празникот на градот 8-ми Ноември и 70 годишнината од ослободувањето на Неготино. Во пригодното обраќање градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов се задржа на неколку капитални проекти чија реализација е во тек и со чие завршување, како што рече тој, редукциите на водата ќе бидат минато за неготинци, а паралелно за во наредните 100 години ќе се обезбеди континуирано 24 часовно водоснабдување за сите граѓани на Неготино неазвисно од зоната во која живеат. Исто така, додаде Апостолов, иако немаме директни ингеренции во делот на вработување, создаваме услови за отворање производствени капацитети фабрики во кои би се вработиле невработените граѓани од општина Неготино. На свечената седница беше прикажан 16 минутен аудио-видео материјал за реализираните и проектите кои се во тек помеѓу двата празника,а се одржа и пригодна културно уметничка програма.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Следно > Крај >>

Лист 137 од 209