ЈАВНИ НАБАВКИ

Отворено со Вас

Пријави проблем

Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК)

Службен гласник

Моја - општина

Skopjediem

Beeconomy

Кодекс за административни службеници

Кодекс за административни службеници
Општина Неготино
Поставен финалниот слој асфалт на патот Неготино-Криволак PDF Печати

  Со поставувањето на финалниот слој асфалт, заврши проширувањето и асфалтирањето на еден од најфреквентните и најкритични патни правци на подрачјето на општината од Неготино до Криволак во вкупна должина од 3 километри, со што е исполнето уште едно ветување на градоначалникот Апостолов.  На завршните работи им предходеа  подготвителни работи кои се однесуваа на гребење на стариот асфалт, поставување на дренажа на неколку локации и изградба на потпорни зидови, по што работници на фирмата-изведувач Ве-група од Радовиш започнаа со асфалтирање  патот  од мостот на Вардар каде што се раздвојува патот кон Пепелиште се до центарот на Криволак. Според зборовите на градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов работите се одвиваа според  однапред утврдената динамика, при што најпрво се врши проширување и асфалтирање на неасфалтираниот дел од патот со цел наместо постоечките 3,2 метри истиот да биде со ширина од 5,5 метри и овој дел од работите се изврши  со поставување на слој од 8 см асфалт, додека на постоечкиот патен правец на кој беше спроведено гребење на стариот,  се постави нов слој асфалт од 5 см, а во моментов се одвива поставувањето на  еластична ограда покрај патот во должина од 1.260 метри.

Повеќе...
 
И З В Е С Т У В А Њ Е PDF Печати

   Во врска со ПОКАНАТА ЗА ПОНУДА објавена на нашата веб страна од 01.07.2016 година во врска со проектот,,Поддршка и развој на економија на пчелни производи во прекуграничнатa област-BEE-CONOMY,, за НАБАВКА на  ,,Мебел и дигитална опрема за тренинг центар-училница за проектот,,BEE CONOMY” со детална спецификација во тендерскaта документација,за која беше утврден рок на достaвување на понуди до 11.07.2016 понеделник  до 12.00 часот,ВЕ ИЗВЕСТУВАМЕ   дека општина Неготино го продолжува рокот за доставување на понуди до 25.07.2016 до 12.00 часот. Отварањето на понудите ќе биде јавно во 14.00 часот истиот ден.

 

Повеќе...
 
ОТВОРЕН ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА АПЛИКАЦИИ за ОБУКИ ЗА ПЧЕЛАРСТВО ВО ОПШТИНА НЕГОТИНО PDF Печати

Општина Неготино објавува јавен повик за сите кои се заинтерсирани да учествуваат во обуки за пчелaрство ( училиште за пчелари) што ќе се имплементира во рамките на проектот,,Поддршка и развој на економијата на пчелните производи во прекуграничната област “Bee-conomy” што е ко-финансиран преку ИПА –ЦБЦ програмата  Грција-Македонија

 

Обуките ќе се спроведуваат во соработка со О3 ИНВЕСТ ДООЕЛ Скопје и ќе опфатат:

1. Првиот циклус на обуки е наменет за 25 учесници од постојните пчелари во општина Неготино .Обуките за постојните пчелари ќе опфатат постапки за максимизирање на  производството на мед, производство на други методи и користење на другите пчелни продукти за зголемување на вредноста на медот.  Обуките ќе се реализираат во времетраење од 70 часови, во месеците јули и август 2016 година и ќе се спроведуваат преку теоретска и практична настава спроведена од проф. д-р. Хрисула Кипријановска.

2. Вториот циклус на обуки е наменет за 25 учесници кои се заинтересирани да започнат со одгледување на пчели и производство на пчелни продукти. Обуките за новите пчелари ќе опфатат почетно запознавање со основните елементи во процесот на одгледување на пчелите, запознавање со неопходната опрема за пчеларство и неопходните постапки за одгледување на пчели. Обуките ќе се реализираат во времетраење од 70 часови, во месеците јули и август 2016 година и ќе се спроведуваат преку теоретска и практична настава спроведена од проф. д-р. Хрисула Кипријановска

Повеќе...
 
ДТВ Партизан оди во историја, ќе се гради модерен станбено-деловен комплекс PDF Печати

   Локалната самоуправа објави отуѓување на градежно земјиште сопственост на РМ по пат на електронско јавно наддавање на кое можат да учествуваат сите заинтересирани правни и физички лица од земјава и странство. Фактите говорат дека постои огромен интерес за купување на ова градежно земјиште и се очекува на лицитацијата да учествуваат голем број на заинтерсирани субјекти. Градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов информира дека по завршувањето на сите законски процедури, руинираната сала на ДТВ Партизан ќе се  урива и на нејзино место потенцијален инвеститор ќе гради модерен и современ станбено деловен комплекс кој во целост ќе го смени ликот на овој дел од центарот на Неготино во позитивна конотација. Станува збор за продажба на неизградено земјиште на извонредно атрактивен простор на површина од 1.268 метри квадратни, со катност П+4, со почетна цена од 1.040 денари за метар квадратен и со намена А2-домување во станбени згради со компатибилна намена за комерцијални и деловни објекти. Апостолов апелира до бизнис-секторот од општината, регионот и од цела Македонија да земат учество на јавното наддавање и  да ја искористат можноста да добијат извонредно атрактивен простор за градење, а тоа можат да го сторат со поднесување пријава за учество на интернет страницата www.gradezno-zemjiste.mk најдоцна до 8-ми август.

Повеќе...
 
Честитка од градоначалникот Апостолов по повод Рамазан Бајрам PDF Печати

   Градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов до сите припадници на Исламската верска заедница кои живеат на територијата на неготинска општина упати честитки по повод празникот Рамазан Бајрам и завршувањето на 30-дневниот рамазански пост. Во честитката Апостолов истакнува дека овој празник е радост за сите муслимански верници и претставува поттик за остварување добри односи со најблиските и пријателите, со желби и овој Рамазан Бајрам да придонесе за негување на духовните вредности и меѓусебно почитување и соработка. Градоначалникот Апостолов на сите верници од општина Неготино кои го празнуваат Рамазан Бајрам им посакува деновите на овој голем празник да ги поминат во добро здравје и во кругот на семејствата.


 

 

 

 

 
ПОКАНА ЗА ПОНУДА PDF Печати

  Врз основа на Одлука на градоначалникот на општина Неготино  бр.05-219/2 од 16.06.2016 за утврдување на потреба од НАБАВКА( SUPPLY) - мебел и дигитална опрема за тренинг центар-училница , а во врска со проектот,,Поддршка и развој на економија на пчелни производи во прекуграничнатa област-BEE-CONOMY,, со бр. на Договор за грант: IPA2010/DN23657/CN358809 од општина Неготино објавуваме ПОКАНА ЗА ПОНУДА за НАБАВКА на  ,,Мебел и дигитална опрема за тренинг центар-училиница за проектот,,BEE CONOMY” со детална спецификација во тендерскaта документација.
Тендерската документација подготвена согласно процедурите на ЕУ( PRAG) е достапна во проектната канцеларија во општина Неготино –Канцеларија за локален економски развој на 3 спрат во општина Неготино од 8:00-16:00 часот, почнувајќи од 01.07.2016 година.Доколку сте заинтересирани истaта може да Ви биде пратена електронски или по пошта  поставена на ЦД.

Вашата понуда треба да ја добиеме најкасно до 11.07.2016 понеделник  до 12.00 часот.Отварањето на понудите ќе биде јавно во 14.00 часот истиот ден.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Следно > Крај >>

Лист 137 од 248