Општина Неготино
ПАРТЕРНО ЌЕ СЕ УРЕДУВА ЦЕНТАРОТ НА СЕЛОТО Д.ДИСАН, НЕГОТИНО PDF Печати
   Градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов и техничкиот директор на фирмата Урбан инвест Симон Ѓорѓиев која на јавниот тендер беше избрана за најповолен изведувач го потпишаа договорот за реализација на проектот ,, Партерно уредување на централното подрачје во селото Долни Дисан . Истиот се спроведува преку Програмата на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделието и руралниот развој-мерка обнова и развој на селата во делот на инвестиции за изградба или реконструкции на плоштади, шеталишта во руралните средини и зелени површини. Со проектот ќе се оплемени и уреди центарот на ова неготинско село, при што просторот ќе се искористи како повеќенаменско подрачје кое ќе овозможи мултинаменска функција со хортикултурно уредување, поставување урбана опрема, скали, клупи за седење, жардинерии и друго, односно се она што ќе придонесе за доловување на урбанизиран ефект на самиот простор. Вкупниот буџет на проектот изнесува 7.660.000 денари од кои 6.492.000 се средства обезбедени од АФПЗРР,  а останатиот дел од 1.168.000 денари за ДДВ ги обезбедува општина Неготино од сопствениот буџет.
Повеќе...
 
ОПШТИНА НЕГОТИНО СО ПРОЕКТ ЗА ИЗГРАДБА НА НОВ РЕЗЕРВОАР ЗА ВОДА PDF Печати
   Стручни лица од проектантската фирма Геос-ем веќе неколку денови се на терен и ги извршуваат неопходните мерења за потребите од изработка на проект за изградба на нов резервоар за вода кој ќе биде лоциран до постоечкиот во близина на Тимјаник. Станува збор за втората фаза од проектот што општина Неготино го реализира со цел за подобрување на состојбите со водоснабдувањето, при што во првата фаза е предвидена комплетна реконструкција на водоводната и канализационата на вкупно 16 улици во градот каде што се констатирани загуби на водата за пиење во водоводната мрежа, додека паралелно ќе се работи и на изградба на резервоарот кој ќе биде со зафатнина од 500 м3 вода. Целта е водата од постоечкиот резервоар да се намени за користење само за жителите на населбата Тимјаник, додека водата од новиот би пристигнувала до домовите на граѓаните кои живеат во повисоките зони во Неготино. Изработката на проектите е финансирана со средства од општинскиот Буџет, додека градежните активности на терен ќе се финансираат со средства од Светска банка.
Повеќе...
 
БАДНИКОВИТЕ ОГНОВИ ГОРЕА И ВО ОПШТИНА НЕГОТИНО PDF Печати
   Речиси во сите маала на територијата на град Неготино, како и во сите населени места во општината беа запалени бадниковите огнови  каде што голем број граѓани во добро и весело расположение и со чаша греана ракија или вино поминаа пријатна вечер. Централниот оган беше запален во централното подрачје во Неготино на градскиот пазар пред Пензионерскиот дом-место каде што традиционално се одржува овој настан, а меѓу големиот број присутни посетители беше и градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов. Свештени лица од Македонската православна црква Свети Атанасиј извршија осветување на бадниковата погача, а најсреќниот кај кого се падна паричката ќе биде кум на прославата наредната година.
Повеќе...
 
ПРЕКРАСЕН ДОЧЕК НА НОВАТА ГОДИНА НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД ВО НЕГОТИНО PDF Печати
   Можеби и најмасовно досега, со присуство на неколку илјади граѓани од општина Неготино, но и од соседните општини, помина заедничкиот дочек на Новата 2014-та година што локалната самоуправа Неготино по петти пат го организираше на градскиот плоштад. Забавата помина во најдобар ред, расположението беше лесно забележливо кај сите присутни, се играше и пееше заедно со гостите кои беа задолжени за создавање позитивна атмосфера, со еден збор-незаборавен дочек на најлудата ноќ во нашиот град. Покрај организацискиот дел,за  се да помине во најдобар ред се погрижија хрватскиот поп-пеач Ален Славица, групата Чардак, како и талентираните и надежни музичари од групата Кој го уби Кени. Кога стрелките на часовникот се поклопија и влеговме во 2014-та година следуваше спектакуларен огномет, а прв Новата година на присутните на плоштадот, но и на сите граѓани на општината, им ја честиташе градоначалникот Ванчо Апостолов.
Повеќе...
 
ПОСТАВЕН КРОВОТ НА ТРПЕЗАРИЈАТА НА ЦРКВАТА ВО НЕГОТИНСКО ВОЈШАНЦИ PDF Печати
   На иницијатива и со средства од месното население, од црквата и од донации, во неготинското село Војшанци интензивно се одвиваат градежните работи за изградба на трпезарија која ќе функционира во склоп на локалната црква Света Петка. Според зборовите на претседателот на месната заедница Благоја Пановски интензитетот на изградбата е диктиран во зависност од собраните средства и досега е изградена карабината, а деновиве беше поставен и кровот на овој објект. Со цел да се запознаат со текот на работите, во Војшанци престојуваа градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов и советникот во општинскиот Совет Петар Манчев кои на лице место ги следеа работите околу поставувањето на кровната конструкција. Претседателот на месната заедница Пановски е оптимист оти објектот ќе биде комплетно завршен и ставен во функција до крајот на годината.
Повеќе...
 
НОВОГОДИШНА ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ВАНЧО АПОСТОЛОВ PDF Печати
   ПОЧИТУВАНИ ГРАЃАНИ НА ОПШТИНА НЕГОТИНО !
ДОЗВОЛЕТЕ МИ ОД МОЕ ИМЕ КАКО ГРАДОНАЧАЛНИК НА ОПШТИНА НЕГОТИНО И ОД ИМЕ НА ЛОКАЛНАТА САМОУППРАВА  ДА ВИ ПОСАКАМ ПРИЈАТНО И ВЕДРО РАСПОЛОЖЕНИЕ ЗА ВРЕМЕ НА ПРЕСТОЈНИТЕ ПРАЗНИЦИ !КАКО ОПШТИНА ВЛОЖИВМЕ МАКСИМАЛНИ НАПОРИ ЗА ДА ГО УКРАСИМЕ ГРАДОТ И ДА ДОЛОВИМЕ АТМОСФЕРА ДОСТОЈНА ЗА НОВОГОДИШНИТЕ И БОЖИКНИТЕ ПРАЗНИЦИ, А СЕКАКО СВОЈ ПРИДОНЕС ДАДОА И ГРАЃАНИТЕ КОИ УБАВАТА СЛИКА НА ГРАДОТ  ЈА НАДОПОЛНИЈА СО УКРАСУВАЊЕ НА СОПСТВЕНИТЕ ИНДИВИДУАЛНИ И  СТАНБЕНИ ОБЈЕКТИ ЗА ДОМУВАЊЕ !И ОВАА, КАКО И ПРЕДХОДНИТЕ ГОДИНИ, ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА ОРГАНИЗИРА ЗАЕДНИЧКИ ДОЧЕК НА НОВАТА ГОДИНА НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД ВО НЕГОТИНО СО АНГАЖИРАЊЕ НА ЕДЕН ОД НАЈПОЗНАТИТЕ ХРВАТСКИ ИЗВЕДУВАЧИ НА ЗАБАВНА МУЗИКА АЛЕН СЛАВИЦА, А СЕКАКО СВОЈ ПРИДОНЕС  ЗА СОЗДАВАЊЕ  ВЕСЕЛО РАСПОЛОЖЕНИЕ ЌЕ ИМААТ И ДВЕ ЛОКАЛНИ ГРУПИ ОД НАШИОТ ГРАД !ЈА КОРИСТАМ ОВАА ПРИЛИКА ДА УПАТАМ ЈАВЕН АПЕЛ ДО СИТЕ ГРАЃАНИ НА ОПШТИНА НЕГОТИНО, НО И ДО ГРАЃАНИТЕ ОД СОСЕДНИТЕ ОПШТИНИ, МАСОВНО ДА ПРИСУСТВУВААТ НА НОВОГОДИШНИОТ ДОЧЕК НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД И СИТЕ ЗАЕДНИЧКИ ВО ПОЗИТИВНА АТМОСФЕРА ДА ЈА ДОЧЕКАМЕ И ДА  СИ ЈА ЧЕСТИТАМЕ НОВАТА ГОДИНА !НА СИТЕ ГРАЃАНИТЕ КОИ СЕ ОДЛУЧИЛЕ НАЈЛУДАТА НОЌ ВО ГОДИНАТА ДА ЈА ДОЧЕКААТ ВО УГОСТИТЕЛСКИ ОБЈЕКТ ВО ЗЕМЈАВА ИЛИ ВО СТРАНСТВО, КАКО И НА ОНИЕ КОИ ВО ДРУШТВО НА НАЈБЛИСКИТЕ НОВАТА ГОДИНА ЌЕ СИ ЈА ЧЕСТИТААТ ВО ДОМАШНА АТМОСФЕРА ИМ ПОСАКУВАМ НОВОГОДИШНАТА НОЌ ДА ЈА ПОМИНАТ ВО ВЕСЕЛА И ПРИЈАТНА АТМОСФЕРА !НА КРАЈ, НА СИТЕ ГРАЃАНИ НА ОПШТИНА НЕГОТИНО ИМ ЈА ЧЕСТИТАМ НОВАТА ГОДИНА СО ЖЕЛБИ ЗА ДОБРО ЗДРАВЈЕ, МНОГУ СРЕЌА ВО ЖИВОТОТ И УСПЕХ НА ПРИИВАТЕН И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПЛАН !
 
<< Почеток < Пред 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Следно > Крај >>

Лист 140 од 196