Општина Неготино
Се гради мултифункционално игралиште во населбата Саат-кула PDF Печати

   Течат грдежните активности за изградба на мултифункционалното игралиште во населбата Саат-кула во Неготино. Според основниот проект, во состав на овој спортски комплекс ќе има игралишта за фудбал, ракомет и кошарка кои ќе претставуваат одлична можност младите, и не само тие, дел од слободното време да минуваат во спорт и рекреација.Потребните финансиски средства во висина од 7 милиони денари се обезбедени од Агенцијата за млади и спорт на Република Македонија, а покрај изградбата на игралиштата предвидено е поставување на ограда околу нив, како и рефлектори со единствена цел терените да можат да се користат и во вечерните часови.Се очекува работите околу изградбата на мултинаменското игралиште во Неготино да завршат до крајот на тековнава година.

Повеќе...
 
НОВО ИГРАЛИШТЕ ВО СКЛОП НА ПОДРАЧНОТО УЧИЛИШТЕ ВО ТИМЈАНИК PDF Печати

   Учениците од подрачното училиште во Тимјаник кое дејствува во склоп на Општинското основно училиште Гоце Делчев од Неготино добија ново игралиште за мали спортови и тоа фудбал, кошарка, одбојка и ракомет. Ова игралиште е од голема важност за 68-те ученици кои ќе можат активностите по физичко и здравствено образование да ги реализираат во нормални услови, а бенефитите ќе ги уживаат и останатите млади од Тимјаник кои ќе можат да ги користат терените за чија изградба беа реализирани средства во висина од  350.000 денари.

Повеќе...
 
Библиотеката „Страшо Пинџур“ ги прогласи најчитателите во Неготино PDF Печати

   Локалната библиотека „Страшо Пинџур“ од Неготино на пригодна свеченост на која присуствуваше и градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов ги прогласи и ги награди најчитателите кои за време на летниот период изнајмиле и прочитале најмногу книги.На читателите кои по извршениот мониторинг за изнајмени и прочитани книги беа прогласени за најдобри од страна на директорката Данаилова и градоначалникот Апостолов им беа доделени дипломи и пригодни награди.За најчитатели од основните општински училишта беа прогласени Кристина Василева, Александра Шијаковска, Даниела Василева, Владанка Тефова и Игно Јанчев, додека од средното училиште Св. Кирил и Методиј библиотеката за најчитатели ги прогласи Кристина Николова и Павлинка Ристова.Во категоријата возрасни за најмногу прочитани книги пригодни награди добија Маргарита Пиштолова и Ана Симонова.

Повеќе...
 
ПРИЕМ ЗА УЛТРАМАРАТОНЕЦОТ СИМОНОВСКИ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ АПОСТОЛОВ PDF Печати

   Професорот по физичко и здравствено образование Зоран Симоновски кој беше еден од 16-те учесници на ултрамаратонот кој се трчаше од Нова Градишка до Крушево во чест на 6-годишнината од загинувањето на македонската легенда Тоше Проески денеска беше примен од градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов при што во краткиот разговор ги пренесе импресиите од ова , за него, несекојдневно доживување. Симоновски потенцираше дека тој е првиот ултрамаратонец од Неготино кој има земено учество во маратонот и во детали го запозна првиот човек на општината со рутите кои ги трчал заедно со своите колеги,  се до пристигнувањето и поклонувањето пред вечното почивалиште на Тоше во Крушево. Неготинскиот маратонец ја потенцираше и неопходната поддршка од техничкиот организатор професорот Наум Капрачевски и додаде дека благодарение на одличната организација, активностите од маратонот течеле според утврдената динамика. Градоначалникот Апостолов го поздрави успехот на Симоновски, му посака учество и на други вакви и слични манифестации, со порака во истите да се вклучат и други млади заинтересирани граѓани од општината.

Повеќе...
 
Наградени иновациите на ученици од Неготино PDF Печати

   Ученици од Неготино ги покажаа своите иновативни способности за што добија и вредни награди на младинското креативно творештво на  саемот “Макинова 2013”, кој се одржа во организација на Сојузот на пронаоѓачи и автори на технички унапредувања на Македонија-СПАТУМ. , информираше денес претседателот на Здружението на граѓани “Ековита” од Неготино, Сашко Тодоров. Седмоодделенецот Филип Пушкинов со експонатот “Хидрауличен багер” освои еден златен медал, две златни плакети и парична награда. Кристина Тодорова, средношколка од прва година во средното општинско училиште “Свети Кирил и Методиј”   освои  златен медал за експонатот “Производство на храна од инсекти”.

Повеќе...
 
Турнир во табла “НЕГОТИНО 2013” PDF Печати

   По повод одбележувањето на Денот на градот – 8 Ноември, општина Неготино и оваа година традиционално по петти пат го организира ТУРНИРОТ ВО ТАБЛА “НЕГОТИНО 2013”, кој ќе се одржи од 6 до 8 ноември 2013 година во туристичко-информативниот центар “Желкова куќа”. Право на учество имаат сите заинтересирани граѓани. Учеството на турнирот е бесплатно, а наградите за најдобрите во вкупен фонд од 15.000 денари ги обезбеди општина Неготино (прва награда 7.000 денари, втора награда 5.000 денари и трета награда 3.000 денари). Пријавувањето за учество на турнирот е кај лицето Зоран Недев на телефонскиот број 075/777-919. Исто така, своето учество на турнирот заинтересираните граѓани можат да го пријават во угостителските објекти - кафе бар “Јоко” и берберница “Коко” во Неготино.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Следно > Крај >>

Лист 149 од 198