Општина Неготино
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ АПОСТОЛОВ СО ПРИЕМ ЗА ГРАЃАНИТЕ НА НЕГОТИНО PDF Печати

   Новоизбраниот градоначалник на општина Неготино Ванчо Апостолов кој на локалните избори ја доби довербата на граѓаните да ја води локалната самоуправа во наредниот четиригодишен период, денеска  приреди прием за граѓаните на општината и сите посетители ги почести со торта изработена специјално за оваа пригода. Апостолов во пригодното обраќање искажа јавна благодарност за огромната доверба што ја доби на изборите, им се забалгодарите на сите кои гласале за него, но и општо на сите кои излегоа на гласање и вети посветена, чесна и транспарентна работа во неговиот мандат. Новиот градоначалник средбата ја искористи и да размени мислења за актуелни општински состојби со претставници на бизнис-секторот, директори на јавни претпријатија и установи, а се задржа и во краток разговор со обичните граѓани кои дојдоа да му го честитаат мандатот.

Повеќе...
 
ВО НЕГОТИНО ПРИМОПРЕДАВАЊЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА ФУНКЦИЈА PDF Печати

   Новоизбраниот градоначалник на општина Неготино Ванчо Апостолов денеска оствари работна средба со досегашниот градоначалник Пане Трајков на која беше извршено примопредавање на градоначалничката функција со што Апостолов и по добиеното решение од ОИК официјално стана прв човек на општина Неготино. Низ кафе муаебет и во релаксирана атмосфера, поранешниот и актуелниот градоначалник разменија мислења за актуелни состојби од функционирањето на локалната самоуправа, проектите кои се реализираат и кои ќе се реализираат во наредниот период, кадровската екипираност и програмите за работа на Одделенијата при локалната самоуправа, односно за сите оние моменти кои се во тесна врска со функционирањето на градоначалникот и општината.По завршувањето на работната средба, Ванчо Апостолов и официјално ја презеде функцијата градоначалник на општина Неготино која ќе ја извршува во наредниот четирогодишен период.

Повеќе...
 
ВАНЧО АПОСТОЛОВ ПРОГЛАСЕН ЗА НОВ ГРАДОНАЧАЛНИК НА ОПШТИНА НЕГОТИНО PDF Печати

   Во просториите на Општинската изборна комисија се одржа свечениот чин на доделувањето на уверението на новоизбраниот градоначалник на општина Неготино Ванчо Апостолов од редовите на ВМРО-ДПМНЕ кој настапи како кандидат на коалицијата За подобра Македонија кој ќе биде прв човек на локалната самоуправа во наредниот четиригодишен период. Инаку, на одржаните локални избори Апостолов оствари убедлива победа добивајќи ја довербата на вкупно 6.957 избирачи или 57,97 отсто од запишаните гласачи од евидентираните во единствениот избирачки список со што градоначалничкиот мадат го доби по првиот круг од изборите. На изборите за градоначалник, од запишаните 15.942 избирачи на галсање излегоа 12.519 избирачи при што се констатирани 12.002 важечки и 517 неважечки ливчиња.

Повеќе...
 
ДОДЕЛЕНИ УВЕРЕНИЈАТА НА НОВИТЕ СОВЕТНИЦИ ВО СОВЕТОТ НА ОПШТИНА НЕГОТИНО PDF Печати

   На пригодна свеченост организирана од страна на Општинската изборна комисија на новоизбраните советници кои во наредниот четиригодишен период ќе ги застапуваат интересите на граѓаните во Советот на општина Неготино, денеска им беа врачени уверенијата. Инаку, во новиот состав на Советот мнозинството од 9 советници го има коалицијата ,, За подобра Македонија ,, која на советничката листа освои 6.199 гласови, со 5 советници ќе биде застапен ,, Сојузот за иднината ,, чија советничка листа ја доби довербата на 3.782 гласачи на локалните избори, додека со 1 советник благодарените на освоените 801 глас ќе биде партијата Народно движење на Македонија. Инаку, на изборите од запишаните 15.942 избирачи од општина Неготино на гласање излегоа 12.519 гласачи, при што ОИК констатираше 11.891 важечко и 628 неважечки гласачки ливчиња за листите со кандидати за советници.

Повеќе...
 
ВАНЧО АПОСТОЛОВ НОВ ГРАДОНАЧАЛНИК НА ОПШТИНА НЕГОТИНО PDF Печати
  Со 6.957 освоени гласови или 57,97 отсто од излезените избирачи кандидатот за градоначалник на општина Неготино од коалицијата За подобра Македонија предводена од ВМРО-ДПМНЕ Ванчо Апостолов оствари убедлива победа на вчера одржаните локалните избори. На второ место со 4.259 освоени гласови или 35,49 отсто од вкупниот број излезени гласачи се пласираше Силвана Филипова кандидат на Сојузот за иднината предводен од СДСМ, додека третопласиран беше Стојче Петров од Народното движење на Македонија со 699 гласови или 5,82 отсто од вкупниот број излезени избирачи. Кандидатот на СДУ Душко Јанев освои 87 гласаови.
 
ВМРО-ДПМНЕ СО МНОЗИНСТВО ВО СОВЕТОТ НА ОПШТИНА НЕГОТИНО PDF Печати
   Од вкупно 15.942 избирачи, за понудените 7 листи со кандидати за советници во Советот на општина Неготино на гласање излегоа 12.519 избирачи при што регистрирани се важечки 11.891 гласачко ливче, а неважечки 628. Убедливо најмногу гласови -6.199 освои советничката листа на коалицијата За подобра Македонија предводена од ВМРО-ДПМНЕ и во Советот ќе биде претставувана од 9 советници, советничката листа на Сојузот за иднината преводен од СДСМ освои 3.782 гласа и ќе има 5 советници, додека 1 советничко место со освоени 801 глас доби партријата Народно движење на Македнија. Инаку, согласно законските прописи, интересите на граѓаните на општина Неготино во општинскиот Совет ги претставуваат вкупно 15 советници.
 
<< Почеток < Пред 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Следно > Крај >>

Лист 153 од 192