Општина Неготино
ИЗВРШЕНА САНАЦИЈА НА ОШТЕТУВАЊАТА НА УЛ ,, ЛЕНИНОВА ,, ВО НЕГОТИНО PDF Печати

   Врз основа на реакцииите на граѓаните кои живеат во тој дел на градот и направените согледувања на фактичката состојба на терен од страна на стручни лица при локалната самоуправа Неготино, во изминатиот период работници на ГП Гранит беа ангажирани на санирање на оштетувањата на една од најфреквентните улици во градот – Ленинова. Предходно на оваа улива работници на локалното комунално претпријатие Комуналец интервенираа за отстранување на одреден дефект, по што се наметна потребата од асфалтирање на делот каде што имаше оштетувања на асфалтот. За реализација на овој зафат од Буџетот на општина Неготино се реализирани средства во висина од над 200.000 денари.

Повеќе...
 
Програма,,Форуми во заедницата,,Проект –Управување со отпадот во руралните средини во општина Неготино PDF Печати
  Деновиве во општина Неготино потпишани се Договорите за набавка на возило за собирање на смет  и набавка на контејнери, согласно Грантот на  Швајцарската агенција за развој и соработка-СДЦ и  учеството  на општина Неготино , а во рамките на Проектот –,,Управување со отпадот во руралните средини во општина Неготино,,
Имено со овој Грант во вкупна висина од 5.360,000 денари ќе биде обезбедено возило за собирање на комунален смет од руралните средини на општина Неготино .Согласно најповолната понуда вредноста на возилото изнесува 4.472.000,00 денари и истото ќе биде набавено преку избраниот понудувач  ,,ЕРКА БМЦ 2007,, Охрид.
Повеќе...
 
ВО НЕГОТИНО ДОДЕЛЕНИ 10 РЕШЕНИЈА ЗА ТРАЈНО ВРАБОТУВАЊЕ PDF Печати

   Градоначалникот на општина Неготино Пане Трајков денеска додели 10 решенија за трајно вработување на 10 наставници од образовните институции кои функционираат на подрачјето на општината. Така, 6 решенија им беа доделени на наставници од Средното општинско училиште Свети Кирил и Методиј, 3 на наставници од Основното општинско училиште Гоце Делчев и 1 решение на наставник од Основното општинско училиште Страшо Пинџур. Градоначалникот Трајков на сите кои се стекнаа со статус редовно вработени им посака многу успех во понатамошната работа, изразувајќи надеж дека денешниот чин овие наставници уште повеќе ќе ги стимулира за поквалитетно извршување на редовните работни обврски.

Повеќе...
 
Отворени нови детски градинки во неготинските села Пепелиште, Криволак и Тремник PDF Печати

Спиро Ристовски, Министерот за труд и социјална политика присуствуваше на пуштањето во употреба на детски градинки во неготинските села Пепелиште, Криволак и Тремник.Во овие градинки ќе бидат згрижени околу 50 дечиња.
„Владата уште еднаш покажа дека децата се нашиот врвен приоритет. И понатаму ќе продолжиме да инвестираме во детските градинки не само во централните градски подрачја, туки и на сите нивоа и сегменти, вклучувајќи ги и руралните средини“, изјави Ристовски.

Повеќе...
 
ЦЕЛОСНА ЗАБРАНА ЗА ДВИЖЕЊЕ НА ВОЗИЛА ПО ПЕПЕЛИШКИОТ МОСТ PDF Печати

   Оштетувањата на носечките столбови, континуираното деформирање на мостот и неговото распукување по средина, придонесоа за итно делување на надлежните органи и донесување одлука од страна на државниот инспектор по патишта Петар Змејковски за целосна забрана за движење на сите видови возила по Пепелишкиот мост. Извршените мерења на терен покажаа дека столбовите и мостот се спуштени 12 сантиметри со тенденција состојбата да продолжи да се влошува ако продолжи движењето на возила по мостот – истакна професорот на градежниот факултет Горан Марковски. Од попладнево стручни екипи се на терен и работат на расчистување на дрвјата и гранките кои заедно со водата вршат голем притисок врз столбовите на мостот.

Повеќе...
 
ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ООУ ,, СТРАШО ПИНЏУР ,, ВО НЕГОТИНО PDF Печати

   Во присуство на голем број гости, претставници на локалната самоуправа и вработени во оваа образовна установа, со организирање на низа пригодни активности беше одбележан патрониот празник на Основното општинско училиште Страшо Пинџур од Неготино. Обраќање пред присутните имаше директорката на училиштето Сузана Андонова која информираше за реализираните проекти и активности во изминатиот едногодишен период, а веднаш потоа учениците под надзор на своите ментори изведоа богата културно-уметничка програма со настап на ученици од повеќе одделенија. Претставници на повеќе делегации положија свежо цвеќе на бистата на патронот на неготинското училиште Страшо Пинџур.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Следно > Крај >>

Лист 158 од 196