8-ми НОЕМВРИ 2016-та ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА PDF Печати


ОПШТИНА НЕГОТИНО

ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА

НЕДЕЛА 06.11.2016


08.00  Традиционална осмоноемвриска планинарска тура            

10.00  Регионални игри “Гол Бал”              
Место: Сала на СОУ “Св.Кирил и Методиј”     
                                             
12.00  Риболовен натпревар во чест на 8 Ноември   
Место: Манастир “Св.Ѓорѓи”   
   
17.00   Традиционален осмоноемвриски турнир во табла
                                     
ПОНЕДЕЛНИК 07.11.2016

10.00 - 13.00 Посета на објекти на подрачјето на општина Неготино чија реализација е во тек
                                                           
13.30    Традиционални осмоноемвриски трки
Место: Градски плоштад Неготино                                                                

19.00    Традиционална ликовна изложба на локални уметници
Место:  Музеј на град Неготино                

ВТОРНИК 08.11.2016

10.00  Прием на членовите на делегациите кај градоначалникот                                            

10.30  Полагање на свежо цвеќе пред бистите на борците од НОБ
                                                                                                             
11.00  Отварање на изложба на фотофграфии
Место: Центар за култура “Ацо Ѓорчев”

12.00  Свечена седница на Советот на Општина Неготино
Место: Сала на НУ Центар за култура “Ацо Ѓорчев”   

17.00   Традиционален осмоноемвриски турнир во табла
 - Доделување на наградите на турнирот