Се одржа дегустација на вина и ракии PDF Печати

   Во рамки на одржувањето на бројни настани од манифестацијата Недела на виното, а во чест на празникот Св. Трифун се одржа и дегустацијата на вина и ракии од домашни производители кои ги оценува стручна комисија од Здружението на енолози на РМ. Годинава пристигнаа рекорден број на мостри - 62 од кои 30 црвени и 18 бели вина и 14 мостри ракија. Наградите на најдобрите градоначалникот  Ванчо Апостолов ќе им ги врачи на централната прослава во вторник на градскиот плоштад во Неготино од 12 часот.