КАМЕН-ТЕМЕЛНИК НА НОВИТЕ ПРОСТОРИИ НА ЛОВНОТО ДРУШТВО „ВАРДАР“ PDF Print
There are no translations available.

   На пригодна свеченост во кругот на старата Гимназија во Неготино во присуство на заинтересирани граѓани беше поставен камен темелникот и започнаа работите на изградбата на новите простории во кои ќе бидат сместени членовите и останатите ловџии од Ловното друштво „Вардар“ од Неготино. Стартот на работите го означија градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов и претседателот на ЛД„Вардар“ Димче Михов, како и други членови на неготинското ловно друштво. Вредноста на проектот е 2.000.000 денари, а се очекува новиот дом на неготинските ловџии да биде завршен во период од околу 2 месеци.