Наградите доделени-заврши турнирот во улична кошарка PDF Печати

   Со доделувањето на наградите за најуспешните екипи и поединци, на градскиот плоштад заврш 3-дневниот турнир во улична кошарка кој се одржа под покровителство на општина Неготино и градоначалникот Ванчо Апостолов кој на најдорбите им врачи пригодни награди. Во мошне силна конкуренција во сениорска конкуренција со учество на екипи од Неготино, Кавадарци и Росоман првото место го освои екипата на „Зарков“, второпласирана е екипата на „Ема“ која загуби во финалето, додека третото место го освои екипата на „Чикаго“. Во јуниорска конкуренција победи екипата  на „Газела“ која во финалето го совлада тимот на „Дејзи“, а трети беа „МБМ“. Во женска конкуренција победи екипата на „МБМ“, второто место му припадна на „Јанг Старс“, а трети беа „Тим спорт“. Вкупниот награден фонд на турнирот изнесуваше 35.000 денари од кои 15.000 денари доби првопласиранара екипа во сениорска конкуренција. 10-тото издание на турнирот во улична кошарка помина во беспрекорна организација и со масовна посетеност на натпреварите.