Одбележана „Европската недела на мобилност“ во Неготино PDF Печати

   Во организација на општина Неготино, Министерството за животна средина и просторно планирање, Европската делегација во РМ и ЕУ Инфоцентарот во Скопје денеска во Неготино беше одбележана „Европската недела на мобилност“. Стотици ученици од основните и од средното училиште од нашиот град, Здруженија на граѓани, претставници на Совет на млади на општина Неготино и други преку возење на велосипеди и други алтернативни средства со можност за одбирање секојдневен транспорт се вклучија во одбележувањето на овој настан кој протече во најдобар ред. Учесниците во одбележувањето на „Европската недела на мобилноср“ стартуваа кај Музејот на град Неготино и движејќи се по однапред утврдена маршрута пристигнаа на градскиот плоштад каде што и заврши настанот.