Неготино го чествува Денот на ослободувањето PDF Print
There are no translations available.

   Со положување на свежо цвеќе на спомен бистите и спомениците на паднатите борци и хеорите од Народноослободителната борба и на борците кои ги изгубија животите во воените конфликти на просторите на поранешна Југославија и во Република Македонија, започнаа денешните активности со кои се одбечежува 8-ми ноември-Денот на ослободувањето на Неготино. Повеќе делегации и делегација од општина Неготино предводена од градоначалникот Тони Делков посетија повеќе локации на територијата на нашата општина каде што се лоцирани спомениците и во знак на почит и сеќавање на нивната жртва, положија букети свежо цвеќе. Исто така, букети свежо цвеќе беа положени и пред спомен бистите на загинатите борци во НОБ во паркот до зградата на општина Неготино. Како дел од денешното чествување на празникот, градоналникот Делков организираше прием за делегации кои присуствуваа на одбележувањето на празникот 8-ми Ноември.