Се расчистуваше депонијата Бучето PDF Печати

   После подолго време, денеска со ангажирање на механизација се изведе акција за чистење на депонијата Бучето. Приоритет беше даден на отстранување на отпадот расфрлан во близина на патниот правец Неготино-Дуброво-Војшанци на што впрочем и најмногу се жалеа жителите на овие места, како и граѓаните кои поминуваа во близина на депонијата. Со ваквите и слични акции ќе се продолжи и во наредниот период, а надлежните апелираат до населението да не се фрла отпад на несоодветни места, како и да се врши палење на ѓубрето.