Неготино домаќин на квиз-натпревар од областа на противпожарната заштита PDF Печати

  Посакувајќи им на сите учесници да го дадат најдоброто од себе и да остварат што е можно подобар пласман, градоначалникот на општина Неготино Тони Делков го прогласи за отворен 33-иот по ред регионален натпревар од областа на противпожарната заштита на кој учество зедоа ученици од 8 општини-Битола, Крушево, Валандово, Прилеп, Кавадарци, Гевгелија, Велес и Неготино. Самиот квиз натпревар се одржа во исклучително силна конкуренција и секој еден учесник мораше да го даде максимумот знаење и вештини за да оствари најдобар резултат. Како што беше истакнато, најдобропласираните екипи од регионалниот се стекнуваат со право  на учество на републичкиот натпревар на кој ќе се натпреваруваат најдорбите екипи од училиштата од цела Македонија. За регуларноста на натпреварувањето и за бодувањето се грижеше посебно формирана комисија составена од стручни лица од областа на противпожарната заштита. Инаку, предходно во фоајето на Центарот за култура беше отворена изложба на ликовни цртежи на тема противпожарна заштита.