Штитениците од дневниот центар „Порака“ добија новогодишни подароци PDF Print
There are no translations available.

   Градоначалникот на општината Тони Делков во пресрет на Новогодишните и Божикните празници ги посети штитениците кои престојуваат во Центарот за лица со ментален хендикеп „Порака“ од Неготино. За нив локалната самоуправа обезбеди  новогодишни подароци кои  градоначалникот Делков им ги подели на штитениците кои искрено се израдуваа на вниманието и добиените новогодишни пакетчиња. Присуството на градоначалникот и претставниците на општина Неготино беше искористено штитениците од „Порака“ да се претстават со пригодна празнична програма исполнета со песни, игри и рецитации за што од страна на присутните беа наградени со бурни аплаузи, а во знак на благодарност за посетата и добиените подароци, тие на градоначалникот Делков му врачија пригоден подарок изработен од нив при спроведувањето на активностите за време на нивниот престој во дневниот центар „Порака“.