Подароци за активистките на „Анри Динан“ и Здружението на пензионери PDF Печати

  „Вие сте луѓе кои твореле во минатото и кои се уште сте активни во спроведувањето на дел од активностите кои ги организира локалната самоуправа и вие самите, како на пример „Неделата на виното“ и други настани, па токму затоа го заслужувате целосно моето и вниманието на општината“-истакна во пригодното обраќање градоначалникот на општина Неготино Тони Делков на средбата со активистките на здружението „Анри Динан“. Првиот човек на општина Неготино ја искористи оваа средба на 17 активистки да им додели пригодни подароци во знак на внимание по повод Денот на жената, притоа испраќајќи порака дека младите треба да учат и земаат пример од постарите сограѓани. Претставничките на „Анри Динан“ го запознаа градоначалникот Делков со тековните и идните планирани активности и упатија покана до него како градоначалник да присуствува на дел од проектите што ги реализираат. Исто така, пригодни подароци им беа доделени и на дел од членките на Здружението на пензионери од Неготино.