Се чистат централните подрачја и улиците во Војшанци и Пепелиште PDF Печати

   Во пресрет на одбележувањето на верскиот празник Свети Пророк Илија-Илинден кој се слави како селска слава во Војшанци и Пепелиште, се изврши чистење и миење на централните подрачја и на дел од улиците во овие две населените места во општина Неготино. Активностите за чистење и миење ги изведоа работници на локалното јавно комунално претпријатие „Комуналец“ од Неготино кои интервенираа на локации каде што предходно беше утврдена потреба од такво нешто. Ова од причина што за време одбележувањето на овој верски празник, овие населени места и нивните жители кои имаат и празнуваат селска слава се посетувани од голем број гости, па токму затоа и беше извршено чистењето и миењето на централните подрачја и дел од улиците во Војшанци и Пепелиште.