По поројните дождови, се расчистува центарот на Неготино PDF Print
There are no translations available.

  Поројните врнежи од дожд кои ја зафатија нашата општина поради конфигурацијата на теренот на Неготино придонесоа најголемиот дел од водата да се спушти во централното градско подрачје. Токму затоа, веднаш по престанувањето на врнежите екипи на ЈП Комуналец и на Територијалната противпожарна единица од Неготино интервенираа на расчистување на центарот на градот. Покрај со работна рака и механизација, во акцијата се вклучени и 2 цистерни со вода со кои се чисти центарот на градот.