Изложба на макети од манастири во Центарот за култура “Ацо Ѓорчев” PDF Печати

   Во рамките на активностите на Центарот за култура “Ацо Ѓорчев” денес (петок, 14 декември) со почеток од 18.00 часот во АРТ галерија во оваа установа, ќе биде поставена изложбата “Mакети од манастири” од авторите Стево Михајлов и Горан Манчев. Се работи за макети од повеќе манастири низ државата, но и од странство. За изработката се користени повеќе различни материјали меѓу кои доминираат гипс, стиропор, керамика (плочки) и сл. Изложбата која нуди автентичен приказ на овие религиозни објекти ќе биде несекојдневно доживување и одлична можност за уживање на љубителите на ваквиот вид уметност.