Божикна честитка од градоначалникот на општина Неготино Тони Делков PDF Print
There are no translations available.

Почитувани сограѓани, верници од Православна вероисповед !

По повод одбележувањето на големиот Христијански празник, Раѓањето Христово-Божик, од мое лично име и од име на општина Неготино Ви упатувам искрени и срдечни честитки со желби за добро здравје, духовен мир, меѓусебно почитување и разбирање. Во духот на Христијанството, а почитувајќи ги и негувајќи ги заедништвото и хуманоста како едни од најголемите човекови вредности, овој празник нека биде причина повеќе да споделите убави и пријатни моменти со семејството, најблиските и пријателите. Вашите домови во деновите од Божикните празници нека бидат исполнети со надеж, добрина и верба и истите нека ве водат во деновите што доаѓаат.

Христос се роди-Вистина се роди ! Среќен Божик !