Мастер клас за виното „вранец“ PDF Печати

  Во манастирскиот комплекс „Свети Ѓорѓи“ денеска се одржа мастер клас за виното „вранец“ со дегустација на едно од најквалитетните неготински вина произведени од винаријата Бовин од Неготино. На настанот, покрај претставници на винарии и стручни лица од областа на земјоделието, присуствуваа заменик-министерот за локална самоуправа Дејан Павлески, градоначалникот на општина Неготино Тони Делков и други гости кои уживаа во неповторливиот вкус на виното „вранец“. Стручно излагање пред присутните имаше Игно Тасев-претседател на Здружението на енолози на нашата држава.