Од изложениот чесен крст собрани 14.580 денари за лекување на Дарко Видони PDF Печати

   Чесниот крст кој на Богојавление-Водици беше фрлен во водите на реката Вардар, а лицето што го фати го подари на општина Неготино, на 23 овој месец во времето од 09,00 до 13,00 часот беше изложен на градскиот плоштад во Неготино со цел за негова поголема достапност до населението и за остварување на една хумана цел, собирање финансиски средства за лекување на нашиот сограѓанин Дарко Видони. Во периодот од 4 часа собрани се средства во висина од 14.580 денари кои веднаш по завршувањето на активноста се уплатени на посебната сметка за донации за лекување на Дарко Видони од Неготино. Покрај учеството во оваа хуманитарна активност, општина Неготино преку Советот на општината одобри дополнителни средства наменети за лекување на нашиот сограѓанин Дарко.