Акција за заштита и спречување на ширењето на корона вирусот PDF Печати
   Со цел за заштита и спречување на ширењето на корона вирусот, а во рамки на препораките од страна на Министерството за здравство, во текот на денешниот ден општина Неготино спроведе акција односно обезбеди хуманитарна помош ( средствa за лична хигиена ) за ранливитe категории на граѓани од општината и истите им беа доделени.
Во акцијата која денес беше спроведена во населеното место Војшанци беа вклучени десетмина волонтери поделени во пет тимови меѓу кои беа и советниците од Советот на општина Неготино.
Општина Неготино ќе продолжи со спроведување на оваа акција и следните денови во населените места Криволак и Пепелиште.