Подрачното училиште во Д.Дисан добива нова фасада PDF Печати

   Во завршна фаза се градежните активности за поставување нова фасада на целиот објект на подрачното училиште во Д.Дисан на површина од 680 м2. Станува збор за проект кој се реализира согласно јавниот повик од Владата на Република Северна Македонија за енергетска ефикасност на кој одделението за локален економски развој при општина Неготино аплицираше и согласно рангирањето за нашата општина беше издвоен износ од 1.500.000 денари за реконструкција на фасадата на подралното училиште. Директорот Петар Мантев истакнува дека работите се одвиваат согласно утврдената динамика и се очекува комплетниот проект да заврши до крајот на тековнава година, по што подрачното училиште во Д.Дисан ќе добие сосема нов и модерен лик. Инаку, во ова училиште во изминатиот период беше поставено парно греење во сите простории, обновен е дворот со бекатон коцки и постоечките спортски реквизити, а извршена е и реконструкција на тоалтетите.