Честит празник Богојавление-Водици PDF Печати
   По повод големиот христијански празник Богојавление-Водици од мое лично име и како градоначалник на општина Неготино на сите православни верници на Македонската Православна Црква им упатувам срдечни честитки, со најискрени желби за одлично здравје, успех, благосостојба и мир во душата.
Во духот на овој голем празник, да го поттикнуваме најдоброто во нас и најдоброто кај нашите ближни и кај нашите сограѓани, бидејќи само така ќе чекориме кон остварување на заедничките цели за успешна и просперитетна општина Неготино.
Затоа, на овој голем богојавленски празник да празнуваме и да се радуваме, со желба покрстената вода да ни даде нова сила за нови големи дела и успеси. Да си посакаме подобра иднина, здравје, а објавата на божјиот лик да не зближи уште повеќе во верата и среќата кои произлегуваат од големината на овој ден.