Традиционалната манифестација „Свети Трифун 2021“, Општина Неготино годинава ќе ја одбележи скромно со реализација на неколку настани. PDF Печати

  Имено, заради состојбата пандемијата од  Корона вирусот како и доследно почитување на мерките и препораките за заштита од истиот, централниот настан кој секоја година се одбележуваше на градскиот плоштад годинава се откажува.
Празникот ќе го одбележиме скромно со редуцирани настани и содржини со строго почитување на мерките за заштита, односно годинешното одбележување на некои од предвидените настани ќе се одвива онлајн.