Општина Неготино започна со одбележувањето на „ Свети Трифун 2021 “ PDF Печати

Со дегустација на вина и ракии од индивидуални производители, денес започна одбележувањето на празникот на лозарите и винарите „ Свети Трифун 2021 “.  Стручната комисија составена од 8 енолози од Здружението на винари на РСМ дегустираа и ќе ги изберат најдобрите вина и ракии од индивидуални домашни производители.  Годинава доставени се рекорден број на мостри за вина и ракии. Вкупно доставени е 108 мостри од кои : 29 бели вина, 47 црвени вина и 32 ракии од индивидуални производители. И оваа година Општина Неготино обезбеди признанија и награди за најдобрите кои наредната недела ќе ги додели градоначалникот Тони Делков, строго почитувајќи ги протоколите и мерките за заштита од Корона вирусот.