53 граѓани на Општина Неготино добија субвенции за набавка на велосипеди и електрични тротинети PDF Print
There are no translations available.

  Врз основа на објавениот јавен повик за субвенционирање на набавка на велосипеди и електрични тротинети за граѓаните на Општина Неготино во 2022 година кој беше објавен на почетокот на месец мај, 53 граѓани на општината го остварија правото за добивање на финансиска поддршка од буџетот на општината. Овој проект на општината се реализира веќе неколку година по ред, при што во изминатите 4 години општината субвенционираше набавка на околу 250 велосипеди со што значително придонесе за поттикнување на рекреативниот велосипедизам и зачувувањето на животната околина во општината. Како резултат на големиот интерес од страна на граѓаните, Општина Неготино планира продолжувања на ваквата пракса и во наредните години.

LISTA.PDF