ЗАПОЧНА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ ТУРНИР ВО УЛИЧНА КОШАРКА “STREET BALL 2012” PDF Print
There are no translations available.

  Од 21 август (вторник) започна овогодинешното издание на турнирот во улична кошарка “Street Ball 2012”. Покрај одличната организација, белег на турнирот е и големото внимание кое што го предизвика истиот и големиот број на пријавени екипи, односно: во категоријата до 12 години се пријавени 6 екипи, во категоријата до 18 години пријавени се 14 екипи, а во категоријата над 18 години 6 екипи. Во женска конкуренција се пријавени 4 екипи, или вкупно во машка и женска конкуренција 30 екипи и преку 120 директни учесници на турнирот. Во рамките од првиот ден на турнирот покрај домашните екипи учество зедоа и екипи од Кавадарци и Велес.
Пред преполното гледалиште турнирот за отворен го прогласи градоначалникот на општината, г-нот Пане трајков, кој на сите учесници им посака успех и одлични натпревари и рече дека ќе настојува традицијата на одржување на овој турнир да продолжи и во иднина.
Натпреварите од турнирот продолжуваат и на 22 и 23 август кога на програмата ќе бидат и полуфиналните и финалните натпревари во сите конкуренции.