Претставничката на ОН Винтон на средба со градоначалникот Апостолов PDF Печати

Во рамките на одбележувањето на верскиот празник Свети Трифун покрај многубројните гости од земјава и странство, градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов во својот работен кабинет ја прими постојаната координаторка на Обединитетите нации и Постојан претставник на УНДП во Република Македонија Луиза Винтон која придружувана од своте соработници го посети Неготино се цел да ги проследи настаните од централната манифестација по повод Свети Трифун. Првиот човек на општината ја запозна г-ѓа Винтон со активностите кои изминатове два дена беа присутни во општината во рамките на манифестацијата „Недела на виното“, како и за настаните кои ќе се одвиваат во текот на денешниот ден. Претставничката на Обединетите нации Винтон го посети централното градско подрачје и поставените штандови на кои се претставуваат винариите и ја искористи можноста да дегустира од надалеку познатите неготински вина и ракии.