Општина Неготино донираше минерална вода за жителите на Војшанци PDF Печати

   Општина Неготино донираше 100 пакети минерална вода за потребите на месното население, односно по еден пакет за секое семејство од селото. Инаку, како што информираше градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов, во изминатиот период во координирани акции на локалната самоуправа со поддршка на градежни фирми, работници и механизација на ЈП Комуналец и ТППЕ-Неготино, како и со работен ангажман на самите жители, се изврши санација на коритото на Војшанска река и на патот кој отсече неколку куќи кој сега е вратен во првобитна состојба, санирани се штетите на водоводната и канализационата мрежа, поправени се сите оштетувања на улиците во Војшанци и на патот од мостот во центарот на селото до краварската фарма, донирана е помош за оспособување за живеење на најпоплавените и најоштетени куќи, а се изврши и чистење на наносите на столбовите на Војшанскиот мост. Со сите овие активности животот во Војшанци се врати во нормала, но сепак стручните служби секојдневно се на терен, ги согледуваат состојбите и се подготвени доколку се јави потреба од интервенции.