Во Неготино ќе се гради еден двоен тениски терен PDF Печати

   Покрај земјените тениски терени лоцирани во комплексот на Спортско рекреативниот центар „Младост“, нашиот град ќе добие и тениски терени со тврда подлога. Имено, деновиве градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов и директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески потпишаа договор за изградбата на двоен тениски терен во Неготино. Со овој договор Агенцијата за млади и спорт врз основа на склучениот договор со изведувачот на градежните работи се задолжува да инвестира во изградбата на еден двоен тениски терен во општина Неготино на улица „Ленинова“ во населбата Саат-кула, а со истиот договор е утврден и начинот и условите за изградбата на двојниот тениски терен и неговото стопанисување, користење и тековно инвестициско одржување.  Двојниот тениски терен ќе се гради веднаш над мултифункционалното игралиште во населбата Саат-кула и во непосредна близина на реконструираниот забавен парк, со што граѓаните на Неготино од повеќе генерации ќе добијат уште еден спортско-забавен комплекс каде што ќе можат во релаксирана атмосфера да минуваат дел од слободното време.