Културна Програма
Театарска претстава „ ГОЛА ДО ПОЛА“ PDF Print
There are no translations available.

  

Во рамките на манифестацијата "Топол културен бран 2010", во организација на Министерството за култура, општина Неготино и Националната установа Центар за култура "Ацо Ѓорчев" од Неготино, во Петок 20 август во  Центарот за култура "Ацо Ѓорчев" гостува преставата "Гола до пола" во изведба на театарот "Крик" од Скопје. Одлична можност за љубителите на театарската уметност да поминат пријатни моменти со оваа урнебесна комедија. Почетокот е во 20 часот.

 
Фолкорна вечер - 26 Јули 2010 PDF Print
There are no translations available.

Read more...
 
Концерт на камерен оркестар “Skopje Ladies Orchestra“ PDF Print
There are no translations available.

  

Read more...
 
ЛУ Библиотека “СТРАШО ПИНЏУР” - Неготино PDF Print
There are no translations available.

Активности и настани за 2010

Локалната установа Библиотека “Страшо Пинџур” е културна установа која покрај својата основна дејност за набавка, чување и изнајмување на литературни изданија (книги, лектири, белетристика и други книжевни дела), во рамките на својот делокруг на работа организира и други културни настани како на пример: литературни читања, промоции и изложби на книги и книжевни изданија, распишува литературни конкурси на различни теми, организира други литературни настани со натпреварувачки карактер, итн.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 10 of 11