Културна Програма
Театарска претстава „ ГОЛА ДО ПОЛА“ PDF Печати

  

Во рамките на манифестацијата "Топол културен бран 2010", во организација на Министерството за култура, општина Неготино и Националната установа Центар за култура "Ацо Ѓорчев" од Неготино, во Петок 20 август во  Центарот за култура "Ацо Ѓорчев" гостува преставата "Гола до пола" во изведба на театарот "Крик" од Скопје. Одлична можност за љубителите на театарската уметност да поминат пријатни моменти со оваа урнебесна комедија. Почетокот е во 20 часот.

 
Фолкорна вечер - 26 Јули 2010 PDF Печати

Повеќе...
 
Концерт на камерен оркестар “Skopje Ladies Orchestra“ PDF Печати

  

Повеќе...
 
ЛУ Библиотека “СТРАШО ПИНЏУР” - Неготино PDF Печати

Активности и настани за 2010

Локалната установа Библиотека “Страшо Пинџур” е културна установа која покрај својата основна дејност за набавка, чување и изнајмување на литературни изданија (книги, лектири, белетристика и други книжевни дела), во рамките на својот делокруг на работа организира и други културни настани како на пример: литературни читања, промоции и изложби на книги и книжевни изданија, распишува литературни конкурси на различни теми, организира други литературни настани со натпреварувачки карактер, итн.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Лист 10 од 11